Recepti

Pita sa koprivama, brz i lak recept za specijalitet koji vraća u detinjstvo

recept
Foto: Pita sa koprivom/ Privatna arhiva

Mnogi se sećaju pite sa koprivama kao omiljenog jela iz detinjstva. Kopriva je danas zapostavljena u kuhinji i pored toga što je sjanog ukusa. Predlažemo recept za brzu pitu sa koprivama koja može biti ideja za brz doručak i večeru ili za sjajno predjelo u poslednji čas kada vam fali nešto da upotpuni prazničnu trpezu.

Kopiva se za jelo bere dok je biljka još mlada, baš u ovo doba godine.

500 g kora za pitu
200 g zlatarskog sira
6 domaćih jaja
šolja ulja
šolja jogurta
šolja griza
1 prašak za pecivo
200 g blanširanih i iseckanih kopriva
glavica crnog luka

Priprema
Iseckati luk i koprivu i izdinstati. Dodati u smesu izmrvljen sir i 2 jaja. Odvojeno napraviti fil od griza jogurta ulja, 4 jaja i praška za pecivo.

Ređati kore i premazivati filom. Prve dve premazati samo filom a na treću staviti fil sa sirom i koprivama, urolati i složiti u pleh. Pitu pre stavljanja u zagrejanu rernu iseći na kocke srednje veličine i premazati ostatkom fila kojim ste premazivali kore.

Peći oko 20 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Recept za praznično pile iz rerne kakvo niste probali (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

86 Shares
Share via
Copy link