Treba vam brz slatkiš za proslavu ili vam dolaze gosti na ručak a nemate baš mnogo vremena za kuvanje? Čokoladne medaljone će svako prvo ufotkati pa onda probati, verujte, probali smo.
Za pripremu malenih i slasnih čokoladnih umetinina treba vrlo malo vremena a najviše ljubavi i kreative. Istopite čokoladu a onda se zaigrajte ukrašavanjem, a trud će se garantovano isplatiti.
Od sastojaka vam je potrebna čokolada, količinu birate sami, zavisno koliko vam je medaljona potrebno (od 200g čokolade ispadne baš baš puno njih) i kašika-dve putera da spreči da se čokolada zalepi za posudu ili zagori.
Način pripreme:
U čokoladu dodajte puter pa je istopite na pari ili u mikrotalasnoj. Na ravnu površinu postavite papir za pečenje, pa malom kašičicom istopljenu čokoladu vadite na papir i kružnim pokretima pravite medaljone.
Dok se čokolada nije ohladila ukrasiti medaljone po izboru, a taj izbor je bezgraničan i zavisi samo od vaše mašte.
Možete da koristite sve orašaste polodove, suvo voće, kandirano voće, čokoladne mrvice pa čak i sveže cveće.
Najvažnije kod ovih slatih zalogajčića je dobra čokolada. Može biti Menaž, za kuvanje, ali se možete igrati i raznim bojama i vstama čokolade. Što kvalitetnija čokolada, ukus medaljona će biti lepši.
View this post on Instagram
Medaljone, da bi se brže stegli možete da stavite u friz.
Idealni su gost rođendana i proslava ali ne morate da čekate specijalnu priliku za pripremu, možete i sebe da obradujete!
Dodaj komentar