Balkan Vesti

Uznemirujući snimci haosa iz Crne Gore, Milo se ‘pere’ i dockan poziva na mir

nikšić
Printscreen

Protesti na Cetinju oteli su se kontroli i došlo je do tuče između policije i demonstranata koji su uspeli da probiju kordon i nateraju snage reda na povlačenje. Mogu se čuti zapaljive poruke uglavnom sa strane crnogorskih nacionalista koji, kako kažu, “brane svetinje koje ’oće da im otmu Srbi i posrbice“.

Došlo je do probijanja blokada, fizičkog sukoba, a sve se dešava dan pre zvaničnog ustoličenja novog mitropolita Joanikija. Za sada nema izveštaja o eventualno povređenim građanima ili pripadnicima policije, a predsednik Crne Gore Milo Đukanović odgovornost je prebacio na Vladu i premijera Krivokapića iako je i sam svesno podizao tenziju prethodnih dana.

On je pozvao Krivokapića da, „nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu“.

Pozivam sve građane Crne Gore, svih vjera i nacija i političkih opcija, kao što sam to uvijek činio, da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo. Naravno i da nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda. Pozivam i premijera Zdravka Krivokapića da ne insinuira, da održi obećanje koje je dao juče da Vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, pošto Veće za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao nije zabranilo javna okupljanja – napisao je Đukanović na Tviteru.

Nadam se da neće biti nikada više sličnog scenarija.

Vođa Delija u šorcu stigao u Cetinjski manastir, prvi incidenti i ‘Dritane pede*u’

Čitajte Luftiku na Google vestima

90 Shares
Share via
Copy link