Koronavirus Magazin

Čeda Jovanović izašao iz bolnice: Korona me je razbila, ne ličim na sebe

Predsednik LDP-a Čeda Jovanović otpušten je iz bolnice u kojoj se lečio od koronavirusa. Po izlasku iz bolnice Jovanović je izjavio da se oseća dobro, a na pitanje gde je pokupio virus rekao je da je danima bio okružen ljudima za koje se ispostavilo da su bili kovid pozitivni.

Jovanović je za TV Prva kazao da mu je sve vreme dok je bio u bolnici na umu bilo ugrožavanje drugih i osećaj griže saveti.

„Jedino u svemu što sam mogao da vidim je osećaj koji stičete tek kada se suočite sa tim poražavajućim iskustvom, nekom vrstom griže savesti što ste porodicu, prijatelje, ljude u bolnici ugrozili svojom bolešću. O tome sam razmišljao više nego o čemu drugom“, rekao je Jovanović, a preneo N1.

On je dodao da smo kao društvo pravili pogrešne korake i da se ne ponašamo jako pametno, a da bolest ne bira.

Kako ističe, u njegovoj šestočlanoj porodici samo se on razboleo, dok su ostali zdravi.

„Šokantno je da nas šestoro živi zajedno, svi živimo vrlo dinamično. Oni su ok, mene je to razbilo, ja ne ličim na sebe, ne smem ni da stanem na vagu da vidim koliko sam kolograma izgubio, danima nisam mogao glavu s jastuka da podignem, a njima se ništa nije desilo“, rekao je lider LDP.

Napominje da u bolnici nije bilo razlike između njega i drugih pacijenata, a da je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović došao da ga obiđe tek onog dana kada se pojavila lažna vest da je umro.

Kaže da je jedne noći kroz Infektivnu kliniku prošlo 320 ljudi, a da je on na odeljenju bio najstariji. Sobu je delio sa dva mlađa muškarca od kojih je jedan imao 39, a drugi 29 godina. Napominje da je dan posle njegovog izlaska preminuo mladić koji je imao 26 godina.

„Ova maska, pojeo bih je toliko puta do sada, ali ona ne čuva samo mene, ona čuva i druge i o tome treba da razmišljamo“, rekao je Jovanović.

Dodaje da je bio u kontaktu sa ljudima i lekarima iz celog sveta i da ne postoji nikakva razlika u medologiji lečenja i terapiji u Srbiji i inostranstvu, a da se samo može govoriti o eventualnoj razlici u bolničkim uslovima.

Još jednom je istakao požrtvovanost svog medicinskog osoblja koje učestvuje u nezi i lečenju kovid pacijenata.

Ne junačite se i ne budite glupi – Karma dr*a na takve, a virus još više

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

292 Shares
292 Shares
Share via
Copy link