Balkan Vesti

Masovno trovanje turista u Budvi, 100 ljudi se otrovalo hranom, kolaps u bolnicama

Budva
Foto: Pixabay

U restoranu u Budvi se hranom otrovalo skoro 100 turista, piše crnogorski portal Dan.

Radi se o turistima većinom iz Poljske, Slovačke i Slovenije i skoro svi su bili gosti u jednom restoranu. Svi su smešteni ili su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju, prenosi crnogorski portal.

U opštini Budva je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom i da su se gosti jednog restorana javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba.

Za sada je portal Dan zvaničnu potvrdu dobio samo iz Opšte Bolnice u Kotoru gde je sinoć primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

– Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno lečenje, rekao je portalu dana direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović, prenosi Dan.

Direktor barske bolnice dr Igor Karišik je kazao da su pacijenti, njih 30, bili smešteni na dečjem i internom odeljenju.

Istakao je da nema ugroženih i veći deo njih će biti pušten kući.

Još uvek nismo uspeli da dobijemo i zvaničnu potvrdu o ostalim turistima koji su dobili trovanje i o objektu u kojem su se hranili. U Domu zdravlja u Budvi su nam čak saopštili da ne znaju o čemu se radi, dok u državnim institucijama niko ne želi o tome da govori, jer je neradni dan, prenosi crnogorski Dan.

Predsednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbedniće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo, piše Blic.

U jednom budvanskom kafiću i “neću ništa” se naplaćuje, srećom, nije skupo

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
122 Shares
122 Shares
Share via
Copy link