Magazin Srbija

“Soko” ponovo pao, 2 od 3 garniture brzog voza van stroja

soko
Foto: D. Milovanović

Nesumnjivo je da je od uvođenja voza “Soko” putovanje vozom od Novog Sada do Beograda drastično skraćeno, što baš i ne bi trebalo da predstavlja senzaciju u 21. veku, ali isto tako je očito da se ovi vozovi kvare malo više nego što je uobičajeno.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se brzi voz pokvario, jer se isti slučaj već desio krajem maja. Izgleda da “Sokolu” ipak treba malo da odmori s vremena na vreme, posle tako brzog “leta”.

Naime, nakon prošlonedeljnog kamenovanja brzog voza “Soko” u Zemunu, “Srbija Voz” saopštio je da će garniture ostati u redovnom saobraćaju. Ipak, navodi iz tog saopštemnja ne važe u praksi.

Polazak za Novi Sad planiran za 9:00, danas je, kao i nekoliko prethodnih dana, obavio voz koji umesto na InterCity, vozi na Regio Expres linijama, piše N1.

Iako je na sajtu i aplikaciji „Srbija Voza“ naglašeno da se ovaj polazak obavlja novim brzim vozom, na Železničkoj stanici Beograd Centar, putnike je na 4. koloseku dočekao „običan voz“.

Na pitanje zašto je umesto “novog” na ovom koloseku postavljen “stari” voz, osoblje zaposleno na stanici odgovorilo je konstatacijom – da su “dve od tri garniture ‘Soko’ voza u defektu i van saobraćaja”, ali nisu želeli da otkriju više detalja.

Ni osoblje voza nije bilo rečitije, od njih smo saznali da ovakvo stanje traje “već danima”.

Izvor: N1

Soko PROPO! Ponos srpske železnice u kvaru, putnici od BG do NS sedeli jedni drugima na glavama

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link