Novi Sad Vesti

Zašto vozovi između Novog Sada i Beograda već danima kasne

voz beograd novi sad gužve redovni putnici
Foto: Screenshot/n1info.rs

Vozovi na relaciji Novi Sad – Beograd već danima kasne, a navodno je razlog krađa kablova na deonici pruge između Prokopa i Zemuna.

Kako javljaju Novosađani koji putuju redovno vozom na posao u Beograd, jutros je voz Regio Express na vreme krenuo iz Novog Sada u 07.19 časova, ali je po dolasku do stanice Tošin bunar stao i tu se zadržao oko 20 minuta.

Isto se dešavalo u prethodnih dana, pa je tako voz koji je kretao 5. juna iz Prokopa u 17.30 časova kasnio u polasku čak 90 minuta.

Tada je preduzeće “Srbijavoz” saopštilo da postoje “infrastrukturni problemi između stanica Zemun i Beograd centar, zbog čega postoji mogućnost kašnjenja putničkih vozova”, ali nije ulazilo u detalje.

Portal 021.rs uputio je pitanja ovom preduzeću, ali odgovor “Srbijavoza” nije stigao.

“Infrastruktura železnica Srbije” je u utorak, 4. juna, saopštilo da putnički vozovi na istoj deonici pruge kasne zbog krađe oko 50 metara kablova na železničkoj stanici Novi Beograd.

“Kablovi koji su nasilno presečeni i ukradeni služe za funkcionisanje i rad signalno-sigurnosnih uređaja na ovom delu pruge, a stalno su pod naponom niskog intenziteta”, naveli su oni u saopštenju.

Zbog krađe kablova, kako su naveli iz tog preduzeća, otežano je funkcionisanje i rad signalno-sigurnosnih uređaja na tom delu pruge, a samim tim i “direktno ugrožena bezbednost železničkog saobraćaja između Prokopa i Zemun”.

Ostatak teksta čitajte na portalu 021.

Izvor: 021

Kineski “Soko” već stigao u Srbiju, povezivaće Novi Sad i Suboticu (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link