Balkan Magazin

Doktorka koja se „proslavila“ izjavom o masakru na Cetinju pokušala da se opravda, pa zatrokirala

doktorka-purlija

Čitav region odreagovao je na izjave psihijatra Branke Purlije o masakru na Cetinju, a doktorka se večeras ponovo oglasila.

Podsetimo, Purlija je, gostujući u jednoj emisiji na nikšićkoj televiziji, krvavi pir Vuka Borilovića na Cetinju pokušala da pripiše crnogorskom mentalitetu. To je izazvalo šok i gnev ne samo u Crnoj Gori, već u čitavom regionu.

Doktorka je potom, gostujući na budvanskoj televiziji, pokušala da se opravda, ali ni to joj nije baš pošlo za rukom jer je priču pokušala da prebaci na „političko polje“.

– Ne mogu da verujem da u ovakvoj nesreći koja je zavila Crnu Goru u crno, postoje ljudi, plaćeni ljudi određenih političkih subjekata, ako misle da mene diskredituju kao ličnost. I svaka loša reklama je reklama, ali da se ovakav slučaj politizuje, to govori samo o našem primitivizmu – rekla je Purlija.

Osvrnula se i na svoju pređašnju izjavu: „Ono što je nama u Crnoj Gori normalno, mladiću iz Vojvodine bi bilo nasilničko ponašanje“, i poručila da je „još Cvijić je opisao da postoji dinarski i panonski tip“.

– Međutim, kada govorimo o dinarskom tipu, to je Crna Gora, Hercegovina, BiH, deo Zapadne Srbije, Krajina, Dalmacija, sve do Šar planine… To su gordi ljudi, hrabri, imaju kratak fitilj, obrazovani, visoko inteligenti, skloni raseljavanju. Meni je više od polovine familije u Lovćencu, oni zauzimaju mesto lidera – rekla je Branka Purlija.

Podsetimo, Vuk Borilović je u petak iz lovačkog karabina ubio deset svojih komšija, a ranio njih šest. Sam Borilović je podlegao posledicama ranjavanja, ali još uvek nije razjašnjeno da li je koban bio metak policije ili njegovog sugrađanina Nenada Kaluđerovića.

Kako je ubijen monstrum sa Cetinja? Na telu Borilovića pronađeno 5 ulaznih rana

Izvor: Telegraf.rs.

37 Shares
Share via
Copy link