Srbija

DNK ključni dokaz protiv majke dečaka osumnjičenog za masakr, držala metak koji je upotrebljen u „Ribnikaru“

decak-ubica
Foto: Privatana arhiva

Optužnica protiv Miljane Kecmanovića, majke dečaka K.K. (13) koji je osumnjičen za masakr u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, podignuta je 10. oktobra, a juče je potvrđena i na teret joj je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i preti joj 2 godine i 6 meseci zatvora, piše Telegraf.

Ključni dokaz protiv nje je DNK trag koji je nađen na jednoj od čaura, što znači da je ona u nekom momentu držala metak koji je kasnije ispaljen u školi.

Miljana Kecmanović je neposredno optužena jer je neovlašćeno držala municiju. Na metku „Češke zbrojevke“ pronađen je njen neosporni DNK trag, a čaura na kojoj se nalazio pronađena je kod vrata u kabinetu istorije u školi, u koji je K. K. ušao kako kako bi pucao u svoje drugove i drugarice iz razreda.

Ona je takođe dobila meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa sinom i upozorena je da može da joj bude određena teža mera ukoliko prekrši zabranu.

Potvrđena optužnica i protiv oca, kao i radnika streljane

Krivično vanpretesno veće Višeg suda u Beogradu, podsetimo, potvrdilo je optužnicu juče koja je 10. oktobra podignuta protiv Vladimira Kecmanovića oca dečaka osumnjienog za masakr koji je 3.maja bio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, njegove majke, vlasnika streljane i instruktora gađanja.

Naime, ovom optužnicom okrivljenom Vladimiru Kecmanoviu na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, okrivljenoj M.K. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok je okrivljenima R.I. i N.M. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela Davanje lažnog iskaza.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Pitanje da li će ranjena profesorka iz „Ribnikara“ ikada više moći da radi: Porodica otkrila u kakvom je stanju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link