Balkan Magazin

„Ono što je Vojvođaninu nasilničko ponašanje, Crnogorcu je normalno“: Sramna izjava psihijatarke o masakru na Cetinju

branka purlija
Foto: Printscreen / Branka Purlija

Relativizovanje nasilja i pravdanje stravičnog masakra koji se u petak dogodio na Cetinju pripisuje se govoru psihijatarke Branke Purlije, koja je gostovanjem na javnom servisu Crne Gore izazvala oštre reakcije javnosti, prenosi Telegraf.

Mnogi koji su videli njeno gostovanje smatraju da je iskoristila medijski prostor da relativizuje zločin, rekavši da je „takvo ponašanje u temperamentu Crnogoraca“.

– Nije pohvalno govoriti o psihičkom stanju, pogotovo preminulog. Takođe, moramo znati da živimo u Crnoj Gori, da su Crnogorci poznati po svom temperamentu, naročito na Cetinju. Vrlo obrazovani i gospodski ljudi, Cetinjani i Nikšićani i uopšte svi Crnogorci. Oni su hrabri ljudi, imaju izrazit humor, poznato je da svaka zgrada na Cetinju ima svoj naziv i svaki psihijatar mora da poznaje mentalitet sredine, odnosno te osobe. Ako uporedite mladića iz Vojvodine i mladića iz Crne Gore iz bilo kog grada, ono što radi mladić iz Crne Gore, ono što je nama normalno, ovom mladiću iz Vojvodine će biti nasilničko ponašanje. Što nije tako, nama je to jednostavno u temperamentu – rekla je Purlija za RTCG.

Podsetimo, Vuk Borilović (34) ubio je 12.8. na Cetinju deset ljudi, među kojima i dvoje dece, iz lovačke puške nasumično pucavši u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike. Renio je još šestoro ljudi. U Crnoj Gori je zbog toga proglašena trodnevna žalost.

Izvor: Telegraf

Na Cetinju zbog masakra strahuju od krvne osvete, Vukove žrtve bile usko povezane

Ekipa Luftike

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ima istine, vojvodjanjin sam, oženjen sam crnogorkom, i to ponašanje nje i njene familije je za nas vojvodjane nasilje a za njih normala da kunu, psuju, vređaju a posle piju kafu kao da ništa nije bilo! Trebaće ima par vekova još da se kultivisu…

176 Shares
176 Shares
Share via
Copy link