Magazin Novi Sad

Novosadski aktivista dobio nadzorni dron pod prozor tokom Vučićevog govora

brajan brkovic
Foto: FB Brajan Brković

Novosadski aktivista Brajan Brković imao je zanimljiv dan tokom istorijske posete Novom Sadu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Sudeći prema njegovom ličnom svedočenju na društvenim mrežama, uoči posete “prijateljski” mu je sugerisano da ne pravi nikakve antirežimske aktivnosti tokom svečane ceremonije kako bi se izbegli incidenti i nacionalna sramota pred našim “mađarskim prijateljem”.

Brković je napisao da osim sugestije čoveka iz BIA nije moglo da prođe bez grupe sa kačketima ispred zgrade u kojoj živi, te da je vrhunac bio kada mu je dron postavljen kao nadzor ispred prozora.

Njegovi navodi možda nekome bacaju sumnju, ali je zastrašujuće ukoliko služba zaisti koristi ovakve vaspitne mehanizme za nepodobne građane. Sigurno da je ovo izrazito blaga mera za ono što se medijski neeksponiranom aktivisti može dogoditi.

“Danas je u Novom Sadu bio Aleksandar Vučić da da amin na rad Sokola.

S obzirom da sa zgrade u kojoj živim imam pogled na Železničku moram da priznam nisam ni jednog Sokola video sem ovog.

Prvo me je juče iz službe dok sam čekao prijatelja startovala osoba kod železničke sa molbom da ne pravimo nikakva sranja i da će se to jako loše završiti za nas jureći za mnom da mi to saopšti uz molbu da se snimim sa njim ( čovekom iz BIA ) kako govorim da nećemo ništa uraditi…što sam naravno odbio…

Od jutros su mi parkirali sedmoricu tipova sa kačketima ispred zgrade….

Ali vrhunac je bio kada je Vučić počeo da govori tada su mi parkirali drona ispred prozora na metar ipo 2, sve vreme dok je govor trajao”, napisao je Brajan Brković.

Na kraju Brković je poslušao “dobronameran savet”, ostao je u sobi salutirajući tehnološkom napretku Srbije i njenim službama bezbednosti.

Priveden Brajan Brković i još dvojica aktivista zbog prekida sednice o Planu gradu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ovo je bolesno. Nemaš privatnost ni u svom stanu na 10-om ili kom već spratu…. I šta čovek sad da radi? Kome da prijavi ovo snimanje, praćenje, pretnje i progonitelje sa kačketima koji mu prave sačekušu ispred zgrade? Vulinu?

1.3K Share
1.3K Share
Share via
Copy link