Srbija

Tomislav Radovanović je novi v.d. direktora BIA

tomislav-radovanovic
Foto: Screenshot (Youtube/TV Prva)

Nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za v. d. direktora BIA.

Radovanović je dugo godina radio u MUP-u Srbije, prenosi 021.

Jedno vreme proveo je u Francuskoj na mesto policijskog atašea, a potom je postavljen za načelnika Službe za specijalne istražne metode u upravi kriminalističke policije.

Radovanović je potom došao na mesto načelnika za tehniku u agenciju BIA.

Predsednik Aleksandar Vučić je 2021. godine za medije rekao kako mu je Tomislav Radovanović otkrio zaveru u bivšem vrhu MUP-a.

Vučić je tada rekao da nije odmah verovao ni Tomislavu Radovanoviću jer nije hteo da bude paranoičan.

– Ja sam to video pre mesec, dva ili tri, video sam zvaničnu izjavu koju je potpisao Radovanović, da je nedvosmisleno to što je jedna grupa radila na prikupljanju obaveštajnih podataka o meni i porodici, ja ću ljudima da kažem, to je neko radio po nečijem tuđem nalogu, bili su upleteni inostrani faktori.

Gde god bi otišao Danilo, pojavila bi se njegova slika. Kako to da godinu dana nema slika? Bilo je ljudi koji su bili doušnici stranih obaveštajnih službi.

Oni su njega pratili, on ih je uhvatio obojicu i kad su shvatili, on je pomislio da su neki sa ulice, uplašili su da želi fizički da se obračuna i izvadili su značke.

Kad sam pitao ljude iz MUP-a rekli su da su nekog drugog pratili. Ja nikom nisam verovao, i Radovanoviću sam tražio da mi potkrepi dokazima, ni rođenom bratu nisam verovao. Oni su to radili da bi me naterali da se sklonim – istakao je predsednik.

Aleksandar Vulin podneo je ostavku na funkciju direktora BIA početkom novembra.

Vulin je ostavku obrazložio time da “SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji”.

Novog direktora BIA ne može dobiti sve do formiranja nove Vlade Srbije, imajuću u vidu da je trenutni sastav izvršne vlasti u tehničkom mandatu.

Golišave fotografije, tajni kafanski razgovori i druge misterije slučaja Hrkalović

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link