Srbija Vesti

Vi nas dronom, a Srbija vas elektronskim uređajem najnovije generacije!

vucevic-3
Foto: Instagram

Vojska Srbije je danas oko 17 sati oborila dron iznad kasarne u Raški. Tim povodom obratio se javnosti ministar odbrane Miloš Vučević.

– Vojska Srbije postupajući po naredbi Vrhovnog komandanta, oborila je dron. Letelica se kretala iz pravca Jarinje-Rudnica iznad vojnih objekata garnizona Raška. Građani Srbije mogu da znaju da je nebo iznad Srbije bezbedno. Mislim da pravac kretanja jasno govori odakle je dron. Videćemo i ko je proizvođač drona, o tome ćemo imati jasnu sliku u narednim danima, možda i narednim satima – rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Srbiju ne bi trebalo potcenjivati, već poslušati šta predsednik Republike Srbije jasno i glasno kaže: vratimo se za pregovarački sto.

– Vojska Srbije neće dozvoliti da iko ugrožava Srbiju i njene građane – podvukao je Vučević.

Najavio je detaljnu istragu koja će pokazati ko je vlasnik i upravljač drona.

– Vojska Srbije je ovaj dron koji je ušao u prostor gde je zabranjeno prisustvo letelica oborila korišćenjem elektronskih uređaja, koristili smo najmodernije elektronske uređaje – naveo je ministar i poručio: “Nemojte izazivati Srbiju, to mora biti jasno svima”.

Govoreći o dronu kaže da svakako nisu išli u snimanje lepih krajolika. Dronovi lete iznad vojnih objekata, naglašava.

– Pokušavaju da snimaju naše jedinice u toku redovnih aktivnosti. Verujem u sve snage bezbednosti, govorim i o svima onima u korpusu zaštite svih građana Srbije, imaćemo adekvatan odgovor na sve izazove, prepreke i uznemiravanja. Mi želimo da se razgovara, mi smo za politički dijalog, nismo za eskalaciju već za smirivanje tenzija, ali to ne znači da smo kukavice. Nemojte izazivati Vojsku Srbije i potcenjivati Srbiju – zaključio je Vučević.

Izvor: Blic

Vojska Srbije oborila dron iznad kasarne u Raškoj

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link