Magazin

Bravo Srbijo! Mali Boško dobio svoju šansu, lek je tu, nedostaje još 120.000 € za troškove

bosko-gugleta

Novac za najskuplji lek na svetu Zolgensma, koji je neophodan malom dečaku Bošku Gugleti, je sakupljen zahvaljujući građanima Srbije. Cilj od 2,5 miliona evra je gotovo dostignut i do petka je neophodno sakupiti još 120.000. Maleni Boško bi krajem nedelje trebalo da otputuje u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu.

– Sakupljen je novac za Zolgensmu. Fali još 120.000 evra za troškove lečenja. Boško bi trebalo do kraja nedelje da otputuje u Budimpeštu – rekao je otac dečaka.

Boškova mama Nađa Gugleta kaže da je ostatak novca potreban za fizikalne terapije i ostale preglede u bolnici.

– Čim uplatimo novac, možemo da krenemo, imamo sve dogovoreno sa sanitetskim vozilom. Kad nam iz bolnice kažu da imaju termin za Boška, idemo. To može da bude i sutra – navodi ushićeno Nađa.

Kako kaže za Telegraf, Boško je i dalje na respiratoru, ali je put do Mađarske kratak, te se nada da će sve proći u najboljem redu.

– U šoku sam, gledam u taj spisak i pitam se da li je moguće da je toliko novca sakupljeno. U šoku sam… Toliko je sve izgledalo nedostižno i nezamislivo… Krenuli smo u to ne znajući hoćemo li stići do cilja… Posebno jer je tolika svota novca u pitanju. Mislili smo ljudi su se istrošili, ali eto, svaka čast svima koji su pomogli – priča presrećna majka.

Novac neophodan i za Vanju Malović, cilj je istih 2,5 miliona evra

Vanja Malović rođena je 13. maja ove godine kao zdrava beba. U prvom mesecu života, njena mama Milica primetila je da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata, ali i da su joj rukice i noge mlitave, iako je lepo napredovala.

Vanja je imala dva meseca i jedan dan kada je njenim roditeljima saopštena užasna dijagnoza – spinalna mišićna atrofija tip 1. Na početku je osetila strah, razočaranost, neizvesnost. A onda… agonija.

Srbija je već toliko puta pomogla da deca koja se u najranijem uzrastu suoče sa zastrašujućom dijagnozom i dobiju svoju šansu. Lečenje su započeli Sofija, Lana, Minja, Anika, Oliver…

Pomozimo Vanji:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451
IBAN: RS35160600000113399451
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Majke nestalih beba oformile pokret, za svoju decu se bore ulaskom u politiku i na izborima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

722 Shares
722 Shares
Share via
Copy link