Balkan Magazin

Bosanke dobile „Zelenog Nobela“ za borbu protiv MHE, čestitao im i Leonardo Di Kaprio

leonardo di kaprio
Printscreen

Leonardo Di Kaprio, velika holivudska zvezda i jedan od najpopularnijih glumaca današnjice, poslao je poruku podrške borcima za ekologiju u Bosni i Hercegovini. On je čestitao nagradu „Zeleni Nobel“ Hrabrim ženama Kruščice koje se bore protiv izgradnje mini hidroelektrana u BiH koje prete da unište vodotokove čistih planinskih reka.

– Čestitam Hrabrim ženama Kruščice i gospođi Bilal iz Bosne i Hercegovine na osvajanju prestižne nagrade za zaštitu okoline i neumornu borbu za spas njihove reke od malih hidroelektrana, dok se suočava s oružanim policijskim napadom, zastrašivanjem i pretnjama – napisao je Leonardo.

On je milionskim pratiocima objasnio da se hrabre Bosanke bore da sačuvaju slobodnim 240 reka u BiH kako bi izbegle sudbinu betonskih cevi. On je imao poruku za političare i odgovorne institucije u Bosni.

– Sada je ključno da Parlament Federacije BiH (FBiH) usvoji Zakon o električnoj energiji koji je na čekanju i da trajno zabrani izgradnju stotina planiranih malih hidroenergetskih projekata i revidira sve aktivne dozvole, od kojih su mnoge izdate nezakonito. Globalna zaštitna zajednica poziva Dom naroda FBiH na čelu s Tomislavom Martinovićem da odmah krene u akciju, predstavi nacrt zakona delegatima i očuva dragocene bosanske reke – poručio je poznati glumac.

Bitka za budućnost je u toku, a ko sada namerava da prespava borbu za očuvanje prirode neka dobro razmisli u kakvom okruženju će njegova deca morati da žive.

MHE nisu dobrodošle ni u BIH: Borba za reku uz muzičku podršku Dubioza Kolektiva

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

83 Shares
Share via
Copy link