Srbija Vesti

Seljani stali pred mašine, postavili barikade i zaustavili izgradnju MHE na Rupskoj reci

mhe-besko-bager
Foto: jugmedia.rs

Protestanti u Vlasotincu juče (14. decembar) su javno zapretili da će leteti bageri i druge mašine, ukoliko stignu na planiranu lokaciju za izgradnju mini hidroelktrane na Rupskoj reci.

Uprkos odlučnosti meštana mašine su jutros (15. decembar) oko letiri sata stigle, ali su ih seljani i aktivisti Bitke za Vlasinu uklonili i pojačali prethodno postavljene barikade.

– Investitor je to uradio verovatno zbog toga što mu za jedan dan ističe dozvola za početak radova, no bez obzira na sve, mora da je to veoma hrabar i bahat čovek kada se ne plaši sile srpskog seljaka. Mora da iza njega stoji još neko bahatiji i moćniji – rekao je jedan meštanin Jugmedii.

Meštani Dadinca još sinoć su postavili barikade, a Jugmedii javljaju da su iz Pirota i Beograda put Dadinca krenuli narodni poslanici i ekološki aktivisti. MHE Besko bila bi treća na Rupskoj reci siromašnom vodom.

– Iskoristili su priliku kada smo oko jedan posle ponoći otišli na spavanje, pa su, kao u Savamali, upali i počeli da ravnaju teren – dodaje sagovornik Jugmedie.

Izvor: Jugmedia

Manu Čao ponovo svratio u Topli Do, ispred lokalnog marketa svirao protiv izgradnje MHE

Share via
Copy link