Magazin

Manu Čao ponovo svratio u Topli Do, ispred lokalnog marketa svirao protiv izgradnje MHE

manu čao
Foto: Miljan Stojanović

Svetska muzička zvezda Manu Čao pre tri godine obišao je Topli Do, malo selo na Staroj planini, kako bi podržao meštane koji su ustali protiv izgradnje mini-hidro elektrana.

Njegovo prisustvo tada je ohrabrilo pobunjene ljude čiji urlik se čuo širom Srbije i sveta.

Pre desetak dana Manu Čao održao je koncert u Botaničkoj bašti u Beogradu, a iako smo svi mislili da je ubrzo nakon toga napustio našu zemlju, on je odlučio da ponovo svrati u Topli Do i poseti svoje stare prijatelje.

Na Tviteru su se pojavile fotografije poznatog muzičara kako ispred jedne lokalne prodavnice svira sa nekoliko domaćina koji su ga dočekali kao svog velikog prijatelja i saveznika u borbi za očuvanje prirodne sredine.

Po ko zna koji put je Manu Čao pokazao o kakvom čoveku se radi. Svoju planetarnu popularnost koristi za skretanje pažnje šire javnosti na probleme „malih“ ljudi u borbi protiv krupnog kapitala koji uništava sve pred sobom.

Mnogi će nakon gledanja ovog kratkog video klipa i objavljenih fotografija poželeti da su i oni imali tu priliku da provedu veče sa jednom ovakvom svetskom facom, u opuštenoj varijanti ispred lokalnog marketa, ispijajući piva i slušajući muziku čoveka koji je obišao čitav svet zahvaljujući svojoj kreativnosti i talentu.

Topli Do bez dileme zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

MHE Krepoljin: „Nikakva vajda, a totalna šteta”

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
181 Shares
181 Shares
Share via
Copy link