Lifestyle Recepti

Najlepši bezalkoholni kokteli za proleće

Poznati novosadski koktel majstor Marko Grbić za Luftiku je podelio recepte za koktele koje možete vrlo lako kod kuće da napravite. Pozovite prijatelje i obradujte ih koktelima kao u najboljim klubovima, iznenadićete se koliko je jednostavno.

Ovoga puta na redu su bezalkoholni kokteli, osim toga Marko otkriva i neke cake koje koriste svi koktel majstori.

Ledeni čaj

Sastojci: čaj kesica ili rinfuzni (ukus po izboru), limun, šećer, sirup (ukus po izboru)*

Priprema: Skuvati čaj i ohladiti ga, dodati sok jedne polovine limuna, pola kafene kašičice šećera i 2 – 3 centilitra sirupa (jedna rakijska čašica, shot, ima zapreminu 3 centilitra i može poslužiti kao merica). Dodati led i promešati. Ukrasiti komadićima narandže, limuna, ili šumskim voćem.

* pod sirupom se podrazumeva koncentrat nekog ukusa koji može, a ne mora biti voćne prirode (npr. jagoda, malina, breskva, kokos, vanila i sl.). Sirupi se mogu naći u svim većim marketima, od raznih brendva i po različitim cenama. Ne mora se stavljati u čaj ukoliko je ukus odabranog čaja sam po sebi odgovarajući i dovoljno jak.

ledeni_caj_koktel

Virgin Mojito

Sastojci: limeta, sveža menta (nana), šećer, soda / kisela voda, sirup*

Priprema: Iscediti jednu polovinu limete, dodati šećer. Šakama istrljati 8 – 10 listova mente i dodati u čašu. Dodati 2 centilitra sirupa, led i sodu. Dobro promešati i ukrasiti cvetom mente ili kriškom limete.

* U ovom slučaju se koristi sirup ukusa Mojito ili Mojito Mint koji se može naći u podrumima pića, odnosno kod većine distributera pića. Nije obavezan sastojak.

mojito_koktel

Voćni mix

Sastojci: Unapred isceđena narandža, 1,5 dl (ili sok od narandže u tetrapaku), malina 50 grama, jagoda 50 grama, banana 1/2

Priprema: Sipati sve sastojke u blender, dodati 4 kocke leda i pustiti da se miksa 30 sekundi. Ukrasiti kriškom narandže.

vocni_mix_koktel

Potražite i cvetne koktele koji omamljuju >>

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

18 Shares
Share via
Copy link