Recepti Top 10

Top 5 cvetnih koktela za ovo proleće

Sa prvim zracima sunca i prolećem počinjemo više da vodimo računa o ishrani. Ponuda na pijacama je raznovrsna, i voća, i povrća, i cveća. U poslednje vreme, kako u svetu tako i kod nas, pravi trend je postalo jestivo cveće. Ukoliko ste ljubitelji koktela, pogledajte prave prolećne koktele koji se prave sa jestivim cvećem.

KOKTEL OD VISKIJA, KAMILICE I MEDA

koktel-kamilica
acozykitchen.com

Pravi lekoviti koktel, od kamilice i meda, a da ne bi bio tako bezgrešan, dodaje se viski. Koktel je blagog ukusa, ali varljiv, jer ćete se napiti a da niste ni svesni toga.

KOKTEL OD LAVANDE

koktel-lavanda
Laura Sant/saveur.com

Za ovaj koktel vam je potrebno da prethodno napravite sirup od lavande koji se jednostavno pravi tako što zagrejete šećer, sušenu lavandu i vodu dok se šećer ne otopi. Kada je gotov sirup, samo ga procedite. Pored sirupa potrebno vam je još sušene lavande, morska so, kriška grejpa, sok od grejpa i tekila.

MARGARITA SA HIBISKUSOM

koktel-hibiskus
prettygirlscook.com

Koktel margarita je postao brend za sebe u svetu koktela, da ne kažem klasika. Ako vam se sviđa prava Margarita, probajte i ovu varijantu sa hibiskusom. Potrebna vam je tekila, limunov i narandžin sok, osušen cvet hibiskusa, voda i vanila. Hibiskus se zagreje sa vodom (praktično pravite čaj od hibiskusa), dodate šećer i zagrevate dok se on ne otopi. Doda se vanila, a kada se prohladi sve se procedi. Nakon toga dodajete ceđenu narandžu i limun i dobro ohladite. Možete ukrasiti sa šećerom i kriškom limuna.

ABSOLUT BOKSERSKA VREĆA

Koktel zanimljivog izgleda jer se služi u plastičnoj vrećici punoj leda, sa slamčicom. Za pripremu ovog atraktivnog koktela potrebna vam je Absolut vodka, čaj od kamilice, Sherry, sok od limuna, med, Triple sec, tonik i četiri jestiva cveta. Kada dobro izmućkate sve sastojke, prelijte ih preko leda prethodno stavljenog u plastičnu vrećicu.

CVETNI KOKTEL SA NARANDŽOM

koktel-narandza
proflowers.com

Osvežavajući koktel od soka crvene narandže, limunovog soka, sirupa od meda, Regans Orange Bitter (mešavina za koktele od narandže, cimeta i karanfilića) i cveta orhideje. Svi sastojci se izmešaju u šejkeru, osim orhideje, i preliju u rashlađenu čašu. Odgore se ukrasi cvetom orhideje.

Otkrijte i najbolje bezalkoholne koktele

 

Milica Popić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

11 Shares
Share via
Copy link