Beograd Magazin

Ovi koktel barovi u Beogradu nude vrhunske koktele

Ovo su vrhunski koktel barovi u Beogradu koji nude vrhunske koktele svih vrsta. Mnogi bi čak rekli da nastaju zdrava rivalstva kafe barova, evo zašto!

Koktel barovi u Beogradu postaju sve češća opcija za opuštanje brojnih Beograđana i gostiju prestonice. Mnogi bi rekli i da se stvaraju prava rivalstva među koktel majstorima, a svaki od koktel barova nudi nešto drugačije i unikatno, bio to ukusan novi kokteli, ili zanimljiv ambijent. Pogledajte koji kafe barovi u Beogradu služe najbolje koktele, i zašto izlazak na koktele postaje sve popularnija vrsta izlaska!

Koktel barovi u Beogradu - koktel majstor šank

 

Baš beogradski kafei i koktel barovi jesu pravo mesto da popijete neki ukusan koktel, ukoliko ne želite da ih spremite sami, a mnogi kafe barovi su postali već kultna mesta sa vrhunskim koktel majstorima.

Kokteli su piće današnjice

Kada kažemo koktel, većina ljudi pomisli na Keri Bredšo i čuveni Kosmopoliten koji naručuje uvek kada je u ljubavnim problemima, sa drugaricama u izlasku, ili na trač partiji. Ali ne treba da zaboravimo ni Džejmsa Bonda čiji je lični potpis Martini. Mi smo već pisali o tome kako se spremaju vrhunski kokteli prema recepturi koktel majstora,

Možda i jedan od omiljenih likova mladih je The Dude iz čuvenog filma The Big Lebowski, pa su ga mnogi u želji da integrišu njegovu ,,kuloću” i opuštenost imitirali i u omiljenom alkoholnom piću – koktelu White Russian.

Ljudima više nije zanimljivo da u izlasku celo veče piju obična pića koja su pili već stotine puta. Kokteli su sada ušli i na splavove i u klubove, ne nalaze se više samo na finim i uštogljenim mestima. 

Obični kokteli su mešavina najmanje dve vrste pića, tako da se i špricer (mešavina kisele vode i belog vina) može smatrati najbazičnijom vrstom koktela. Najpopularniji kokteli u Beogradu su Cuba libre, Old Fashioned, Mai Tai, Kosmopolitan, Pina Colada, Margarita i Mojito.

Old Fashioned koktel - kristalna čaša

Ukoliko želite da u oktobarskim danima ponovo osetite atmosferu leta, možete posetiti neke od ovih kafića kako biste probali fenomenalne koktele koje imaju u svojoj ponudi.

Central Bar

Čim uđete u Central Bar svesni da će vas tu dočekati najbolji kokteli. Na sredini lokala nalazi se veliki bar, i zauzima centar glavne prostorije koja može da primi i do 50 gostiju.

Karta pića se 80% sastoji od raznih vrsta koktela, i baš to treba da vam bude pokazatelj da je ovo pouzdan izbor kada su u pitanju kokteli. Barmeni u ovom lokalu vole da ponove rečenicu: ,,Mi imamo koktele i sve ostali, ostali imaju sve ostalo i koktele”.

Ono što razlikuje barmene Central Bara od ostalih je da se ovde prolazi trogodišnji trening pre samostalnog pripremanja za mušterije. Rezultat toga je da je dovoljno da barmenu opišete kakav ukus koktela želite, a on će vam izmiksovati najbolji napitak za vas.

Kultura Bar

Kultura Bar se nalazi u centru Beograda, u Kralja Milutina 4. Ukoliko želite da osetite šmek Vračara ovo je pravo mesto za vas. Ono što ćete ovde dobiti su pažljivo spremljeni kokteli, mirnu atmosferu, i prijatne konobare.

Kultura Bar koristi malo drugačiji pristup u spremanju koktela, i to je ono po čemu su jedinstveni, ali nisu spremni da otkriju tajne svog koktelskog umeća. Možete uživati u ukusim svih vrsta alkoholnih, ali i bezalkoholnih koktela. Izaberite svoj voćni užitak i opustite se.

Red Breeze koktel na stolu kafića

Smokvica

Ono čime će vas Smokvica prvo privući je njena prelepa bašta, koja je veoma popularna među Beograđanima i njenim posetiocima. Ali ono što će vas zapravo zavesti jesu kokteli koje Smokvica nudi. Osim koktela ovde možete uživati u predivnom doručku, slatkišima i kafi koji su upotpunjeni atmsferom i ambijentom Provanse.

Shootiranje

U ovom lokalu možete  dobiti jedinstvenu ponudu u čitavom Beogradu, a to su kokteli u šotovima, što će reći mini kokteli. Osim što možete mnogo brzo i kvalitetno da se napijete, cene ovih šotova su veoma pristupačne, toliko pristupačne da praktično ne možete trezni da izađete odavde.

Jedan šot košta 100 dinara! Osim toga, atmosfera je odlična, u blizini je grada, i pravo mesto da započnete svoj ludi večernji izlazak.

Kafić ,,Che”

Ukoliko želite da probate klasične koktele, po povoljnoj ceni, a da su pritom porcije velike i kvalitetne, onda je ovo mesto pravi izbor za vas. Atmosfera u kafiću je opuštena, bez uštogljenosti, a kafić se nalazi na Dorćolu, u samom srcu grada.

Jedan koktel košta samo 200 dinara, dobijete ga u velikoj čaši, a ono što je najvažnije koktel nije razblažen, već je količina alkohola u koktelu “domaćinska”.

Ovo je pravo vreme da, ukoliko niste, uplovite u svet koktela i probate neke nove ukuse. Izbor je na vama, svi kafići koje smo nabrojali za vas su pravi izbor, u pitanju su samo sitne razlike.

OGLAS

Share via
Copy link