Beograd Koronavirus Magazin

Kako izgleda doterana bolnica na Beogradskom sajmu (FOTO)

beogradski sajam
Doterana privremena bolnica na Beogradskom sajmu, foto: Blic/RAS

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu, namenjena za smeštaj najblažih slučajeva zaraze koronavirusom šokirala je javnost u Srbiji.

Nakon kritika na račun izgleda sajamskog stacionara improvizovana bolnica sada je dobila pregradne zidove, prostor je oplemenjen i drugim sadržajima i sada izgleda potputno drugačije.

U nastavku pogledajte kako sada izgleda Sajam u kome ima 3.000 ležajeva za smeštaj osoba sa blagim simptomima korona virus.

Smeštaj za obolele od koronavirusa na Sajmu u Beogradu, trebalo da bude funkcionalan od danas, od 14 časova.

– Najefikasniji način za borbu sa virusom je da imamo prostor kao Sajam i odvojimo ih od njihovih porodica. On je dobar iz nekoliko razloga. Videla sam komentare zašto ne hoteli? Zato što je potreban veći broj policije, vojske, obezbeđenja. Drugi razlog je što je cela namera rano otkrivanje, rano tretiranje, da sve bude efikasnije. Zato je važno da imamo ljude na jednom mestu da možemo odmah da detektujemo kako se ko oseća, ako ima jače simptome. Verujemo da je to način kako ćemo se izboriti – rekla je pre dva dana premijerka Ana Brnabić.

Koliko god Sajam bio ovakav ili onakav, nastavila je premijerka, mislim da je zdravlje porodice mnogo važnije.

– Imaćemo sobe za 5 do 9 ljudi, stolove, lejzibegove, televizore, stolove za stoni tenis, dakle razne dodatne sadržaje. Da to ne bude jedna hala sa 3.000 kreveta da sve to bude bolje i humanije – rekla je ona pre dva dana.

Evo kako će izgledati improvizovana bolnica na Novosadskom sajmu

38 Shares
Share via
Copy link