Magazin

Najsiromašnija srpska opština plaća 1.800.000 dinara Miroslavu Iliću za novogodišnji koncert

miroslav ilić
Printscreen

Babušnica je godinama poznata kao jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, ali lokalna vlast očigledno ne mari mnogo za takav porazan podatak jer je u stanju da svojim sugrađanima gura prst direktno u otvorenu ranu i pritom sve to dobro začini sa većom količinom soli.

Naime, povereništvo Pokreta slobodnih građana iz Babušnice objavilo je da vlastodršci u ovom mestu izdvajaju 1.800.000 dinara za novogodišnji koncert Miroslava Ilića.

„Dok gradjani Babušnice žive u nehumanim uslovima i apsolutnom siromaštvu, Opština Babušnica izdvaja iz budžeta istih tih gradjana 1.800.000 dinara za koncert Miroslava Ilića! Miroslav Ilić će doći i otići, a gradjani će se vratiti svojim kućama i problemima za koje je direktno odgovorna Srpska napredna stranka! Pokret slobodnih gradjana apeluje na vlast da postavi prioritete i pomogne ljudima koji jedva da imaju svoj dom, a ne da im nudi hleba i igara, zanemarujući osnovne životne potrebe čoveka!”, napisali su iz ovog pokreta na svojoj Fejsbuk strani.

Dodali su i jednu tužnu zanimljivost da “ako uzmemo u obzir posečnu platu, radnik u Babušnici treba da radi 4 godine da bi zaradio taj novac”. U

Predsednica optšine Babušnica Ivana Stojičić kazala medijima je da će ovaj honorar biti isplaćen od novca koji je ostao od tradicionalne gastronomske manifestacije „Vurdijade“.

U ovu sumu navodno je uključeno i iznajmljivanje bine od beogradske agencije „Mercata“, a to zadovoljstvo košta 700.000 dinara.

„Slavuj iz Mrčajevaca“ je pronašao angažman i tezgu za najluđu noć, a stanovnici verovatno najsiromašnije opštine u Srbiji imaće priliku da proslave ovaj svoj status slušajući Ilića i gledajući vatromet u ponoć.

Milionče iz budžeta za numeraciju i obeležavanje kancelarija u zgradi Opštine Babušnica

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentara

Klikni da objaviš komentar

463 Shares
463 Shares
Share via
Copy link