Magazin Srbija

Milionče iz budžeta za numeraciju i obeležavanje kancelarija u zgradi Opštine Babušnica

babušnica zgrada opštine
Printscreen

Čelni ljudi Opštine Babušnica procenili su da usluga „numeracije i obeležavanja kancelarija“ u zgradi ove opštine košta 900.000 dinara sa PDV-om, a za izradu pomenute usluge nadležni su kontaktirali četiri firme od kojih se očekivalo da pošalju svoju zvaničnu ponudu.

Među pozvanim kompanijama nalaze se tri niške firme „JM ART plus“, „Advertise Design“ i „HTV reklame Niš“, kao i jedna firma iz Preljine „PRESENT BY M“ koja na kraju nije odlučila da učestvuje na ovom konkursu.

Uslov za dobijanje ovog posla bila je „najniža ponuđena cena“, a ugovor je potpisan sa firmom „HTV reklame Niš“ koja je poslala ponudu procenjene vrednosti od 686.880 dinara bez PDV-a.

Kako je poznato da je Babušnica najsiromašnija opština u Pirotskom okrugu, postavlja se pitanje da li je ova nabavka po ceni od blizu milion dinara bila neophodna za boljitak života građana ove opštine? Budžet koji neprestano pune građani, a kojim raspolažu kadrovi partija na vlasti, u Srbiji se oduvek smatrao kao magični džak iz koga se može besomučno uzimati bez ikakvih opravdanja ukoliko se ispoštuju sve važeće zakonske procedure.

Grupe građana i organizacije koje upozoravaju na korupciju godinama govore i dokazuju kako se privatnim firmama nameštaju poslovi sa državnim kompanijama i institucijama po neopravdano visokoj ceni.

Rasipništvo, neodgovornost i nedomaćinsko raspolaganje narodnim parama nije novonastali problem u Srbiji, ali ono što jeste kritična polazna osnova je pitanje kada će se sa ovom štetnom praksom prestati, odnosno kada će neko u Srbiji odgovarati za pljačku narodnih para?

Kada se to dogodi, ako se ikada i dogodi za naših života, onda će i lokalni funkcioneri koji raspolažu sa mnogo manjim sredstvima u odnosu na Republiku, dobro paziti kako postupaju i kako se odnose prema budžetu građana koje predstavljaju.

Familijarno kažnjeni za namešten tender, nastavili vređanjem po Fejsbuku zbog neprijavljenih radnika

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

470 Shares
470 Shares
Share via
Copy link