Magazin

Zemunka opelješila troje ljudi za 400.000€, skidala vradžbine i lečila rak na daljinu

hapsenje-zorica
Foto: Sprskainfo

Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izlečiti brojne bolesti od tri osobe uzela neverovatnih 809.616 maraka (oko 400.000 evra), javlja Srpskainfo. Ovo je jedna od najvećih prevara koje su do sada otkrivene na području Republike Srpske.

Zbog hapšenja Zorice Damnjanović, Policijska uprava Doboj organizovala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je načelnik Slobodan Radinković iznio detalje hapšenja i prevara koje je počinila osumnjičena.

Prema saznanjima Srpskainfo, ova “vidovnjakinja” je davala oglase na televizijama gde se predstavljala kao Baba Persida i vidovita Radenka, i navodila da leči brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.

Još 2016. godine policiji je oštećena prijavila da je njena ćerka pronašla oglas u kojem se navodi da “baba Persida leči nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu”.

– Nakon toga one su stupile u kontakt sa njom i više puta joj slali novac. Tokom razgovora „Baba Persida“ je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka – istakao je izvor Srpskainfo.

Prevarantkinja joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.

– Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila – rekao je sagovornik lista.

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je, kako se sumnja, počnila Zorica, a u ovom slučaju uzela je čak oko 750.000 maraka.

Policiji je tada muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Nemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao Vidovita Radenka.

– On je policiji ispričao da je na televiziji video oglas u kojem piše da Vidovita Radenka leči razne bolesti. On je hteo da se njegova supruga izleči od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj. Zatim je u više navrata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede – kaže sagovornik Srpskainfo i dodaje da joj taj čovek uplatio ukupno neverovatnih 380.000 evra.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je ona i uhapšena.

Oštećena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je isto na televiziji videla oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom. Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odeću i da stavi 13.000 maraka, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.

Zatim je oštećena juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odeća i još 3.000 maraka.

– Policija iz Oštre Luke je obavestila odmah policiju iz Dervente, gde su pronašli osumnjičeni i uhapsili je – kaže izvor Srpskainfo.

On je dodao da je ona predata u nadležnost tužilaštva.

Kako su gosti voditeljke Jovane Jeremić održali “kolegijum o aplikaciji za čet sa mrtvima”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

211 Shares
211 Shares
Share via
Copy link