Magazin

Kako su gosti voditeljke Jovane Jeremić održali „kolegijum o aplikaciji za čet sa mrtvima“

vidovnjaci-hepi
Printscreen

Na televiziji „Hepi“ gotovo svakodnevno možemo videti prizore iz paralelnog univerzuma, a jutros su na ovoj nacionalnoj televiziji svoju kreativnost nadmašili i ušli u svet mrtvih – održan je, naime, kolegijum vidovnjaka o aplikaciji za čet sa mrtvima!

Pored svih ozbiljnih tema i sagovornika kojima bi jedna televizija mogla da se pozabavi, uredništvo TV Hepi odlučilo je da jutro započne u svom stilu – što dalje od realnosti to bolje.

Tako su sagovornici „čuvene voditeljke“ Jovane Jeremić jutros bili Šeherezada, Lav Geršman, Nedeljko Dražić i Dejan Lučić, poznati kao beli magovi, vidovnjaci, šamani ili teoretičari zavere,pa su svi zajedno održali „kolegijum o aplikaciji za čet sa mrtvima“?! Uz sve pomoć astrologa Sonje Cole.

Ako izuzmemo apsurdnost teme, problem sa ovom emisijom jeste ogromna količina dezinformacija i neistina koje su izgovorene o pandemiji koronavirusa i ostalim važnim životnim temama. Kako je moguće da se ovo toleriše televiziji sa nacionalnom frekvencijom i zašto nadležno regulatorno telo REM ne reaguje na ovo, ključno je pitanje – piše Direktno.

Gledaoci „Hepija“ mogli su da od ovih „eminentnih stručnjaka“ u emisiji čuju da je „korona crna magija“, da „Fajzerova vakcina ubija“, „da se treba klistirati svojim urinom“ jer je to pomoć pri svim telesnim tegobama.

Regulator elektronskih medija (REM) već godinama ne reaguje na gnusne sadržaje i emisija poput „Parova“ ili „Zadruge“, koji se emituju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Kazne koje se za kršenje zakona propisuju su ili minorne ili u najvećem broju slučajeva uopšte ne postoje.

Do kada će REM ćutati na gomilu laži i pogrešnih informacija kojima građane svakodnevno zatrpavaju sa malih ekrana televizije koje imaju višemilionske auditorijume? Dokle će narod zaglupljivati i za to neće snositi posledice?

Vedrana Rudan: Pet je*ača apokalipse

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

20 Shares
Share via
Copy link