Koronavirus Srbija

Asmir Kolašinac pisao Lončaru: U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru

Asmir Kolašinac, evropski šampion u dvorani i osvajač bronzane medalje na otvorenom, napisao je potresnu poruku ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru povodom kritične zdravstvene situacije u Sjenici, piše Telegraf.

– Poštovani ministre Lončar, Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije. Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško obolelih i umrlih. Kapaciteti Doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uverio. Veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen.

– Interno odeljenje je prepuno i pretvorilo se u kovid odeljenje, a pacijenti iz sata u sat u pristižu u izuzetno teškom stanju. U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi.

– S obzrom na to da se lično poznajemo, imao sam slobodu da vas direktno kontaktiram. Panika i strah je u narodu i zato je jako bitno da se brzo deluje- poruka je koju je Kolašinac
poslao ministru.

Kako je trofejni bacač kugle objavio na svom Fejsbuk profilu, Lončar je uzvratio porukom:

– Apsolutno vas razumem. Sada će vam se javiti (koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, doktor) Mirsad Đerlek i biće sve rešeno. – napisao je Lončar.

Podsetimo, Kolašinac je nedavno donirao respirator bolnici u Sjenici.

View this post on Instagram

Prva 4 Koncentratora Kiseonika su stigla u DZ Sjenica Očekuju se još 14 koja su donirala naša braća iz Nemačke Sa tim je zadovoljena potreba za koncentratorima. Posebno bih pohvalio sjajan gest Amka Avdića, Semira Bihorca i braće Haruna i Amira Mahmutovića koji su poklonili ovaj dzip. Želim da se zahvalim svima koji su do sada uzeli učešća i pomažu da se naša Bolnica opremi najbolje što može. Zahvaljujemo se i direktoru bolnice Dr. Altanu Hamidoviću koji je do sada a koji će i OD SADA koordinisati svim našim akcijama u prikupljanju sredstava. S obzirom da su naša braća poklonila ovaj Dzip naša sledeća akcija biće u prikupljanju sredstava za SANITETSKO VOZILO koje će biti potpuno opremljeno najsavremenijim aparatima za siguran i bezbedan transport naših pacijenata. Ko želi da učestvuje u ovom i još hajirli projekata za dobrobit svih nas u Sjenici neka se javi @ikohodza @dr_amra_bajrovic oni će vas o svemu ostalom obavestiti. Molim Allaha da nas sve sačuva i što prije ozdravi naš Sandzak.. i da nam sve ovo sto kupujemo nikada ne zatreba @bacokolasinac @emirmmfcoplakota @almirkolasinac @linda.sjenica

A post shared by Asmir Kolašinac (@asko_kolasinac) on

On je naime naručio mini respirator koji pomaže obolelima, ali i ostalim pacijentima koji imaju problema sa disanjem, a uz pomoć ove mašine taj problem prevazilaze.

Pesmom protiv korone: U bolnici u Novom Pazaru zajedno zapevali lekari i pacijenti! (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


167 Shares
167 Shares
Share via
Copy link