Koronavirus Srbija

Asmir Kolašinac pisao Lončaru: U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru

asmir-kolasinac
Foto: Instagram/@asko_kolasinac

Asmir Kolašinac, evropski šampion u dvorani i osvajač bronzane medalje na otvorenom, napisao je potresnu poruku ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru povodom kritične zdravstvene situacije u Sjenici, piše Telegraf.

– Poštovani ministre Lončar, Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije. Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško obolelih i umrlih. Kapaciteti Doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uverio. Veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen.

– Interno odeljenje je prepuno i pretvorilo se u kovid odeljenje, a pacijenti iz sata u sat u pristižu u izuzetno teškom stanju. U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi.

Večeras od 22h svi pacijenti iz Sjenice za koje postoji medicinska indikacija će se transportovati za OB Novi PazarTo me je lično obavestio Dr Mirsad Djerlek

Gepostet von Kolasinac Asmir am Samstag, 4. Juli 2020

– S obzrom na to da se lično poznajemo, imao sam slobodu da vas direktno kontaktiram. Panika i strah je u narodu i zato je jako bitno da se brzo deluje- poruka je koju je Kolašinac
poslao ministru.

Kako je trofejni bacač kugle objavio na svom Fejsbuk profilu, Lončar je uzvratio porukom:

– Apsolutno vas razumem. Sada će vam se javiti (koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, doktor) Mirsad Đerlek i biće sve rešeno. – napisao je Lončar.

Podsetimo, Kolašinac je nedavno donirao respirator bolnici u Sjenici.

View this post on Instagram

Prva 4 Koncentratora Kiseonika su stigla u DZ Sjenica Očekuju se još 14 koja su donirala naša braća iz Nemačke Sa tim je zadovoljena potreba za koncentratorima. Posebno bih pohvalio sjajan gest Amka Avdića, Semira Bihorca i braće Haruna i Amira Mahmutovića koji su poklonili ovaj dzip. Želim da se zahvalim svima koji su do sada uzeli učešća i pomažu da se naša Bolnica opremi najbolje što može. Zahvaljujemo se i direktoru bolnice Dr. Altanu Hamidoviću koji je do sada a koji će i OD SADA koordinisati svim našim akcijama u prikupljanju sredstava. S obzirom da su naša braća poklonila ovaj Dzip naša sledeća akcija biće u prikupljanju sredstava za SANITETSKO VOZILO koje će biti potpuno opremljeno najsavremenijim aparatima za siguran i bezbedan transport naših pacijenata. Ko želi da učestvuje u ovom i još hajirli projekata za dobrobit svih nas u Sjenici neka se javi @ikohodza @dr_amra_bajrovic oni će vas o svemu ostalom obavestiti. Molim Allaha da nas sve sačuva i što prije ozdravi naš Sandzak.. i da nam sve ovo sto kupujemo nikada ne zatreba @bacokolasinac @emirmmfcoplakota @almirkolasinac @linda.sjenica

A post shared by Asmir Kolašinac (@asko_kolasinac) on

On je naime naručio mini respirator koji pomaže obolelima, ali i ostalim pacijentima koji imaju problema sa disanjem, a uz pomoć ove mašine taj problem prevazilaze.

Pesmom protiv korone: U bolnici u Novom Pazaru zajedno zapevali lekari i pacijenti! (VIDEO)

16 Shares
Share via
Copy link