Magazin Srbija

Ko je Aca Bosanac koga dovode u vezu sa Veljom Nevoljom ali i vrhom vlasti?

Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, kontroverzni biznismen iza čijeg imena se rade „prljavi poslovi“ Predraga Rankovića Peconija i koji je juče uhapšen zbog saradnje sa Veljkom Belivukom, vlasnik je „pola“ Skadarlije, kafana, noćnih klubova, kafića, hotela u Beogradu. Poseduje i vozni park, a na meti atentatora bio je 2002. godine u Budvi, kada mu je u automobil „mercedes“ podmetnuta bomba.

Kajmaković je uhapšen u jednom od svojih kafića “Boutique” koji se nalazi na Novom Beogradu u koji su upali pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar (@aleksandar_kk)

Inače, Aca Bosanac je vlasnik restorana “Temperament” koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba “La Fayette” u Karađorđevoj ulici, kluba “Casina” na Terazijama, ujedno je vlasnik i hotela “Casina”, zatim kluba “Teatro” u Sarajevskoj, te splava “Port” kod Ušća, potom “Caffe Theatre” poznatiji pod nazivom “Kod konja”, potom kafića “Boutique” i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži “Tri šešira”, “Dva goluba” i “Zlatni bokal”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar (@aleksandar_kk)

Ime Aleksandra Kajmakovića odjeknulo je u javnosti 2017. godine kada je Željko Rutović izrešetao Predraga Rankovića Peconija u hotelu “Prag”. Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana “Venecija” u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.

Tačnije, Kajmakovićeva firma “Eureka bar” je bila zakupac restorana od 2015. godine i renta je plaćana milion i po dinara mesečno. Potom je, Kajmaković hteo da je kupi za Peconija. Rutoviću se to nije dopalo, te se obračunao u hotelu Prag. Te večeri, na istom događaju u pomenutom hotelu koji je priredio vlasnik Srđan Milovanović, bili su i Andrej Vučić i kum Petar Panić.

Inače, Aleksandar Kajmaković se na meti atentatora našao 2002. godine, tačnije 11. avgusta u 5 ujutru u Budvi. U njegov “Mercedes CLK 230” sa kruševačkim registracijama bila je podmetnuta bomba velike razorne moći koja je postavljena zbog neraščišćenih računa u Sarajevu.

Aca Bosanac poseduje i vozni park, među automobilima koje ima su “maserati”, nekoliko džipova, među kojima je i “hummer”.

Kako je Nova.rs saznala, Kajmaković je trebalo 2019. godine da postane i vlasnik Bezistana u samom centru Beograda za šta mu je vladajuća SNS, odnosno Skupština grada, dala “zeleno svetlo”. Time se i gradska vlast Gorana Vesića direktno dovodi u vezu sa ekipom koja je sarađivala sa Veljkom Belivukom, obzirom da su dozvolili da im gradski projekat finansira Peconijeva desna ruka.

Podsetimo, Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, koji je početkom februara priveden u velikoj akciji MUP i BIA. Kajmaković se, kako se nezvanično navodi, sumnjiči da je prao pare za Veljka Belivuka i da je koristio “usluge” njegovog obezbeđenja, kao i to da je njegove firme vodio na svoje ime.

Izvor: Nova.rs

Aca Bosanac bio nadomak toga da preuzme Bezistan, a od gradskih vlasti dobio zeleno svetlo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link