Venčanja

5 saveta kako odabrati ozvučenje za svadbe

Da bi svadba bila uspašna jedna od najvažnijih stvari je muzika. Ako bend ne zna da napravi atmosferu može sve da propadne. Ali često se dešava da, uprkos dobroj svirci, razglas prosto stane, ili da je nekima previše glasna muzika, a drugima previše tiha. Da biste izbegli neprijatna iznenađenja na svojoj proslavi, ozvučenje Power House vam donosi 5 saveta o stvarima na koje treba da obratite pažnju. Za sve informacije o iznajmljivanju, kupovini i prodaji ozvučenja možete da kontaktirate 064/2466 288.

ozvucenje-za-svadbe-6

Koliko ima zvanica?

Ako je vaša svadbena žurka mala, onda ne treba nabijati veliku snagu ozvučenja, jer može svima da pokvari ugođaj. Najbolje je odabrati optimum razglasa, uz određenu rezervnu opremu. Profesionalno ozvučenje retko kad zakaže (za razliku od mikseta i zvučnika koje mnogi bendovi donose).

Kakav je prostor za proslave?

Ako je sala u jednoj prostoriji bez pregradnih zidova, onda je najjače ozvučenje na podijumu, dok su zvučnici iz uglova važni da svi gosti na svadbi ili drugoj proslavi dobro čuju muziku.

Kakav je tip gostiju na svadbi?

Ako na svadbi ima dosta starijih gostiju, tu treba biti posebno obazriv. Stariji ljudi na svadbi mogu da upropaste proslavu drugima, jer njima može da smeta glasna muzika. Zato je važno pažljivo pripremiti raspored sedenja. Najglasnija muzika treba da je na podijumu i oko mladenačkog stola, a dobar tonac može da podesi da u nekim uglovima bude tiša muzika.

razglas-za-koncerte

Mikseta i uštimovani instrumenti

Važno je da mikseta bude dovoljne snage i da na razglasu ima dovoljan broj uređaja.  Instrumenti treba da budu besprekorno uštimovani. Muzičari uglavnom misle da znaju sve, ali nije uvek tako.

Svetlosni efekti i led ekrani

Ovo je naročito važno kada su u pitanju koncerti ili slični događaji. Ali i na svadbama je važno kako kombinovati ozvučenje, rasvetu i druge efekte. Nekome može da smeta jako svetlo, dok se drugi ulaše kada se ugasi svetlo jer nastupa muzika za ples. Dobro bi bilo da neko o ovome vodi računa kada planira organizaciju svadbe ili žurke. Uvek je dobro pitati zvanice o ovim detaljima.

POVEZANO: Restorani za svadbe u Novom Sadu

POVEZANO: Bendovi za svadbe u Novom Sadu

POVEZANO: Bendovi za svadbe u Beogradu

POVEZANO: Restorani za svadbe u Beogradu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Tekst je poučan za one koju žele da slušaju, ali na žalost takvi su u ogromnoj manjini.

16 Shares
Share via
Copy link