U susret letu, kupaćim kostimima i plažama, krajem februara, svi se polako pripremamo i krećemo na dijete i treninge. Skoro da nema osobe na svetu koja je baš sasvim zadovoljna svojim izgledom, a svako od nas s vremena na vreme naiđe na po koji kilogram viška, pogotovo kada prođe zima i praznici. Ako planirate da krenete na dijetu, posavetujte se sa stručnjacima, a fizička aktivnost svakako je neizostavni faktor ako želite da smršate i zategnete se pred leto. Mi smo izdvojili 5 namirnica koje će biti vaši saveznici u mršavljenju i skidanju masnih naslaga.

Kefir

Kefir je idealan izbor za zdrav doručak, a ako se mesec dana pridržavate ove rutine, sigurno ćete izgubiti nekoliko kilograma. Osim što će se stomak topiti, primetićete i da su vam koža, kosa i nokti lepši. Za doručak pomešajte kefir sa ovsenim pahiljicama i kašikom mlevenog lanenog semena. Ako vam se ukus ne dopada, možete dodati malo kakaa ili šljive, koji su takođe odlični za mršavljenje. Kefir možete pronaći u svakom supermarketu, a najbolje koristite onaj sa što manje mlečne masti.

Losos

Riba je odličan izvor Omega 3 msne kiseline, a losos je na samom vrhu najkvalitetnije ribe. Masne naslage na stomaku će se same topiti, a mišići će vam jačati. Cena lososa zna biti visoka, ali često ga možete kupiti po akcijskim cenama, a za zdrav i ukusan obrok nije vam potrebno mnogo ove ribe, jer će vas i mala količina, uz povrće i priloge, zasititi.

losos-riba
Izvor: Pixabay

Grejpfrut

Bilo da se odlučite za žuti ili crveni grepfrut, nećete pogrešiti jer su i jedan i drugi puni vitamina. Veoma je popularna i takozvana Grejp dijeta koja podrazumeva da pre svakog obroka popijete čašu sveže ceđenog soka od ovog voća. On ubrzava varenje i metabolizam, topi masti i rešava se suvišnih kalorija. Možete ga jesti svežeg ili piti sok, ali se savetuje da ga jedete duži vremenski period, svaki dan, kako bi rezultati bili vidljivi.

Jabuke

Zelene jabuke su odlične za mršavljenje, a nutricionisti savetuju da pojedete jednu jabuku pre obroka. Sigurno ćete manje jesti, a osim toga kiselina iz jabuke biće odličan saveznik vašem telu za topljenje masnih naslaga. Nešto slađe jabuke mogu vam poslužiti kao zamena za slatkiše, a osim toga one su veoma bogat izvor vlakana i vitamina.

jabuke-zelene
Izvor: Pixabay

Čili

Ako ste na dijeti, slobodno kombinujte začine jer vam oni mogu pomoći u mršavljenju. Posebno se peporučuje da koristite ljute začine poput čilija jer ubrzava metabolizam, a istovremeno jelima daje lep pikantan ukus. Vaše telo brže će sagorevati kalorije, 20 minuta nakon što ste jeli nešto sa ovim začinom, zbog toga što će vam se organizam zagrejati.

Trenirajte u Novom Sadu kao poznati

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here