Lifestyle Magazin

Crni čaj za mršavljenje: Napitak za topljenje kilograma

Čuli ste da je zeleni čaj dobar u borbi sa suvišnim kilogramima, ali verovatno niste znali da je možda još efikasniji crni čaj za mršavljenje. Oba se prave od iste biljke, Camellia sinensis, osnovna razlika je što se listići želenog čaja ne podvrgavaju procesu fermentacije.

Crni čaj je veoma lekovit, sprečava dijabetes, može sprečiti odredjena maligna oboljenja, pozitivno utiče na srce i jača kosti. Crni čaj je odličan za detoksikaciju organizma, eliminiše stres i napetost, ojačava imunitet i poboljšava varenje.

Morate znati da ne postoji čarobni napitak, koji će sam po sebi da otopi vaše kilograme, a da vi pritom jedete koliko želite. Zeleni, crni i drugi čajevi mogu ubrzati metabolizam i pospešiti sagorevanje masnih naslaga i ubrzati gubitak suvišnih kilograma.

Pravilna ishrana i kretanje

Da bi zaista smršali potrebno je pre svega da se više krećete i unosite manje kalorija. Ne pribegavajte restriktivnim dijetama, ukoliko unosite vrlo malo kalorija u toku dana, usporićete vaš metabolizam. Tokom dijete izgubićete nekoliko kilograma, ali nakon nje zbog usporenog metabolizma ugojićete se još više, doće do čuvenog jo-jo efekta.

Deluje vam zbunjujuće i ne znate kako smršati? Pre svega izbacite iz svoje ishrane slatkiše. Šećer iz slatkiša je nezdrav, uglavnom smo nedovoljno fizički aktivni da bi ga potrošili i on se pretvara u salo.

Gazirani i negazirani sokovi su takodje prepuni šećera, pa i njih izbegavajte. Pijte cedjene sokove od svežeg voća i povrća. U toku dana pijte što više vode. Dobar trik za mršavljenje je da popijete čašu vode pred svaki obrok. Voda će smanjiti apetit i pospešiti rad vaših organa za varenje.

Verovatno ste i sami sretali osobe koje su samo izbacile hleb i vidno smršale. Beli hleb, testenina i ostale namirnice od belog brašna nisu poželjne u vašoj ishrani.

Mesne preradjevine poput pašteta, salama i viršli takodje trebate izbegavati u ishrani. Prepuni su štetnih aditiva, u njima je vrlo često meso lošeg kvaliteta.

Vaša ishrana treba da se bazira pre svega na svežem voću i povrću, piletini, ćuretini, nemasnoj govedini, jajima, mlečnim proizvodima i maslinovom ulju.

Većina od vas ceo dan provede sedeći na poslu, kući gledajući tv program, fizička aktivnost smanjena je na minimum. Verovatno vam je naporno i teško da krenete da trčite, ali dva puta nedeljno po pola sata brze šetnje pozitivno će uticati na vaše zdravlje i liniju.

Crni čaj za mršavljenje

Mnogi se sa pravom pitaju ukoliko je potrebno napraviti ogromne promene u svom načinu života, kakvu ulogu ima crni čaj za mršavljenje. Crni čaj će pre svega ubrzati vaš metabolizam, gubićete kilograme brže i lakše.

Verovatno svi znate da je cilj svakog mršavljenja skidanje masnih naslaga, a ne gubitak mišićne mase. Crni čaj je naročito delotvoran u skidanju masnih naslaga.

Najdelotvornije ga je piti ujutro umesto kafe. Sadrži veliku količinu kofeina, razbudiće vas i dati vam neophodnu količinu energije za početak dana. Pritom šolja ovog čaja sadrži tek nekoliko kalorija.

Pijte jednu šolju ovog čaja svako jutro i bićete iznenadjeni efektima. Ukoliko pijete jednu do dve šolje crnog čaja dnevno nećete imati nikakve negativne efekte.

Pred nama je sezona prehlada i gripa, a čajevi mogu ojačati vaš imunitet i sprečiti pojavu ovih bolesti. Takodje mogu vam pomoći kada do prehlade i gripa dodje. Kako pobediti prehladu i grip možete saznati u tekstu koji smo ranije pisali.

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
42 Shares
Share via
Copy link