Film Magazin

30 godina od prve klape kultnog filma „Mi nismo anđeli“

milena-branka
Mi nismo anđeli/Printscreen

Zvuči neverovatno ali otkako je pala prva klapa kultnog filma „Mi nismo anđeli“ prošlo je 30 godina! Ovo ostvarenje Srđana Dragojevića uvršteno je na listu deset najboljih jugoslovenskih filmova svih vremena, a tim povodom danas su na K1 televiziji gošće bile Milena Pavlović Čučilović, čuvena Marina, i njena ćerka Sofija iz nastavka ovog filma, Mirka Vasiljević. 

Milena je kazala da je kada je film sniman imala samo 19 godina. 

 – Još sam studirala, bila sam na trećoj godini studija i sećam se da su i Branku Katić i mene pozvali na kasting za obe uloge, i Marine i Bube – kazala je sa prepoznatljivim osmehom Milena Pavlović Čučilović u emisiji „Kec na jedanaest“. – Atmosferu sa snimanja preneli smo i u film, radili smo sa puno ljubavi i radosti. Niko tada nije mogao ni da predvidi da će film biti toliko popularan. Divno je što film i dalje živi ne samo na TV ekranima, već i kroz replike, likove i glumce. Mi smo tada radili uz pomoć štapa i kanapa, bile su devedesete, teško vreme. 

Milena je s osmehom kazala da je Mirka prevazišla po broju dece, jer ih ona ima troje.

 – Sećam se da je Mirka bila toliko spontana na snimanju da nas je sve iznenadila s obzirom na to da je bila devojčica. U međuvremenu me je prevazišla po broju dece, ja ih imam troje. Imaju 18, 15 i 11 godina i ja idem iz puberteta u pubertet, a između je klimaks. Znači, jedna torta – kazala je s osmehom poznata glumica. –  Nikad ne znaš koliko će sve to da traje, ali moraš biti opušten, što bi se reklo go with the flow. 

Mirka Vasiljević u emisiju se uključila iz svog doma u suncem okupanom Kipru. 

 – Najpre da pošaljem veliki pozdrav i poljubac mojoj filmskoj mami – kazala je Mirka Mileni. – Nisam bila svesna uopšte, to je došlo tek kasnije, koliko je ta uloga u nastavku „Anđela“ bila velika i važna, i velika odgovornost. Ja sam tada imala samo 13 godina i za mene je odlazak na snimanje bila zabava, hobi. Prilika da ne budem u školi i da radim nešto drugo – rekla je Mirka u emisiji „Kec na jedanaest“. 

Otkrila je i da je tek pred premijeru shvatila koliko ta uloga nosi odgovornosti i obaveza. 

 – Sećam se da sam se uplašila kada sam videla bilborde po celom gradu i kada sam dobila spisak obaveza pred premijeru – kazala je Mirka i otkrila da je reditelj Srđan Dragojević umeo i te kako da joj uputi i kritiku. – Znao je da mi kaže: Ovo ništa ne valja. Ali, ja sam svaku njegovu kritiku i sugestiju, kao i savete kolega upijala kao sunđer. Taj film je jedna predivna uspomena. 

Mirka je kazala na K1 i da beba spava pa tada ima vremena da završi sve obaveze i podelila sa gledaocima da je privilegija živeti na Kipru koji ima divnu klimu. 

– Mi smo ovde jako razmaženi jer se žalimo što uveče moramo da obučemo teksas jaknu. Tek kada se čujem sa mojima u Beogradu shvatim da je tamo hladno – rekla je glumica i kazala da je danas na sunčanom Kipru više od 20 stepeni. – Kada sam u inostranstvu onda sam majka, žena i domaćica, a u Beogradu sam uz sve to i glumica, i ćerka, i drugarica. Dolazim u decembru zbog posla – najavila je glumica koja je nedavno dobila četvrto dete. 

TOP 10 najboljih domaćih filmova 20. veka

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

710 Shares
710 Shares
Share via
Copy link