Magazin

10 najsmešnijih božićnih SMS poruka

Tradicionalno, i ovog Božića mobilni operateri profitiraće od mnoštva SMS čestitki koje vernici šalju dragim ljudima, a “antologija božićne poezije u Srba” će postati bogatija za još neke zanimljive stihove – u međuvremenu, prisetimo se nekih bisera od proteklih godina.

Jer, mečka je uvek u modi

Neka Gospod sa nebesa kupi tebi Mercedesa, a po želji dobrog Hrista neka bude Dizel 300, jer mečka je uvek u modi, mir Božiji Hristos se rodi!

Vitaminski Božić

Pobrinite se da u ovim ledenim danima uzimate dovoljno vitamina CE. On se nalazi u namirnicama: prasen – CE, sarmi – CE, kobasi – CE, slanini – CE, vešali – CE. Kao i u napicima: piv – CE, vin – CE, razne rakiji – CE. Jedino pazite da se ne predozirate vitaminima. Može da škodi. Hristos se rodi!

Srcu najmilije

Šta da ti poželim što niko poželeo nije. Badnje veče je sveto, srcu najmilije. Rodio se Isus da nas izbavi iz greha i nek ti duh sveti useli u srce da otera tugu i podari sreće, puno lepih snova i pahulje bele. Srećan Božić!

Sve po spisku

Želim ti MIR, jer njime sve započinje, LJUBAV, jer daje smisao nesavršenom svetu, PRIJATELJSTVO, jer ostaje i kad ničeg drugog nema, TOLERANCIJU, jer nismo svi isti, SMEH, jer leči bolesti, SITNICE, jer se u njima krije sreća i SNOVE jer se mogu ostvariti! Mir Božiji Hristos se rodi!

Koliko iglica ima bor?

Koliko iglica ima bor, koliko prozora ima dvor, koliko zvezda nebom šeće toliko ljubavi i sreće nek celoj porodici donese Badnje veče!

bozicna_cesnica
Božićna česnica

 

Lepoga li jutros jutra, a još lepše biće sutra

Lepoga li jutros jutra, a još lepše biće sutra. Sveto drvo kuću krasi, nek se vidi Srbin da si. Okićena srpska kuća rakija se pije vruća. Post se posti, vera čvrsta, a krsti se sa tri prsta. Daruje nam pravoslavlje – ljubav, radost, sreću, zdravlje. Svako dobro, miran san, nek donese Badnji dan.

…Da krst časni kolo vodi

Dobri dome Božić stiže dragom Bogu. Da smo bliže da vas vatra sveta, da vam kućom sreća cveta i da krst časni kolo vodi, i neka se Hristos rodi!

Eh, kućo stara

Dobro jutro kućo stara, evo sedmog januara, pod nogama škripi slama, stig’o Božić, blago nama. Da vaš blagoslov svuda vodi, mir Božji Hristos se rodi.

Sve u jednu vreću

Ljubav, zdravlje, radost i sreću – stavljam sve u jednu vreću… Šaljem hitno jer je vrlo bitno. Sve želje tvoje i najlepši san neka ti donese ovaj Badnji dan!

Na rakiju u planinu Romaniju

Ajde dođi na rakiju u planinu Romaniju, među jele i borove, među vile i orlove, da čestitam Božić tebi, drugom nikom bolje ne bih. Božić ti srećan bio u zdravlju ga proslavio.

Ovo su najlepši praznični filmovi

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


35 Shares
Share via
Copy link