Marija Lesjak

marija-lesjak
www.topsrbija.com

Mlada doktorka nauka Marija Lesjak je dobitnica nacionalne stipendije Za žene u nauci za 2016.

Marija Lesjak je docent je na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, gde je i deo istraživačkog tima Laboratorije za ispitivanje prirodnih resursa farmakološki i biološki aktivnih jedinjenja. Njen naučni rad je procena bioloških aktivnosti biljaka u in vivo i in vitro sistemima, sa akcentom na njihov uticaj na metabolizam gvožđa.

Dragana Đermanović

dragana-djermanovic
farm4.staticflickr.com

Uspeh preduzetnice Dragane Đermanović su prepoznali nemački magazin The Hundert i čuveni američki Forbs, a poslednja u nizu nagrada ove godine je Cvet uspeha za ženu zmaja u potkategoriji samozapošljavanje koje joj je 27. oktobra dodelilo Udruženje poslovnih žena Srbije.

– Ovo je prvo priznanje koje dobijam u svojoj zemlji i zato ima posebno mesto u mojoj karijeri. Velikih rezultata nema bez ljudi, a moji ljudi su moja porodica, moji saradnici i mentori, moje kolege i zato ovo priznanje delim sa svima vama sa iskrenom željom da u budućnosti viđamo sve više preduzetnika i preduzetnica sa naših prostora sa prestižnim priznanjima na kredibilnim pozornicama života i biznisa – napisala je Dragana na svom Facebook profilu.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here