Magazin Srbija

Zrenjaninski junak Marko (16) spasao devojčicu i njenog ujaka od utapanja u ledenoj reci (VIDEO)

marko

Šesnaestogodišnji Marko Antić iz Zrenjanina 18. marta 2020. godine je od utapanja spasao sedmogodišnju devojčicu i njenog ujaka.

Marko kaže da je odluku da skoči u hladan i nabujali Begej doneo u deliću sekunde kada je video da je sa ograde mosta u reku prvo pala sedmogodišnja devojčica, a za njom skočio i njen ujak.

– Prvo što sam uradio, sišao sam do obale skinuo se i brzo skočio za njima. Reka ih je odvukla dve stotine metara. Pomagao sam čoveku da devojčicu iznese na obalu. Kada smo je izneli devojčica nažalost nije disala, taj prvi minut je bio strašan. Okrenuo sam je na stranu i pogledao da li ima puls, sva sreća tu je bio i vremenom je počela da diše – objašnjava Marko Antić iz Zrenjanina.

U trenutku spasavanja sa Markom je pored reke bila i njegova drugarica Katarina.

– Od svog tog užasa sam bila u šoku i nisam znala kako da reagujem, ali sam bila dovoljno prisebna da pozovem Hitnu pomoć. Nisam mogla ni broja da se setim u tom trenutku koliko je bilo užasno. Međutim, Hitna pomoć je stigla za svega par minuta, jedva sam uspela lokaciju da objasnim – rekla je Katarina.

Izvor: RTS

Dirljiva priča i tragičan kraj Steve Popova, istinskog heroja rata u Jugoslaviji

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
142 Shares
142 Shares
Share via
Copy link