Davor Štefanek

Davor-stefanek
wikimedia.org

Rvač Davor Štefanek izabran je za najboljeg sportistu godine u Vojvodini za 2016. godinu, a celu Srbiju je učinio ponosnom na letnjim Olimpijskim igrama održanim u Riju de Ženeiru. Štefanek je tada u finalu pobedio Jermena Migrana Arutjunjana i osvojio zlato za Srbiju na Olimpijadi.

Osim toga, Štefanek je učestvovo u mnogobrojnim promocijama sporta i tako, zajedno sa drugim sportistima, održao javni čas rvanja, a u sklopu toga bio je organizovan i lekarski pregled za sve zainteresovane. Štefanek je primer upornosti, vere u sebe i jedan od najsvetlijih primera srpskog sporta.

Vladimir Jovanović

vladimir-vava-jovanovic
Vladimir Jovanović

Vladimir Vava Jovanović iz udruženja “Dva minuta tišine” je hodao neprestano 16 sati i prešao više od 70 kilometara. Iz Novog Sada je došao pešice u Beograd, kako bi skrenuo pažnju na potrebu bržeg usvajanja Aleksinog zakona.

Ovaj zakon bi trebalo da spreči vršnjačko nasilje, ali još uvek nije usvojen. Naziv je dobio po 14-godišnjem Aleksi Jankoviću koji se ubio nakon što je mesecima bespomoćno trpeo nasilje vršnjaka.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here