Mile Delić

mile-delic-vojni-penzioner
kurir.rs

Penzionisani instruktor letenja Mile Delić pažnju javnosti privukao je na sebe neobičnim gestom koji je mnogima bio neshvatljiv. Krajem novembra nakon što je premijer dodelio penzionerima jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, Mile Delić je poštanskom uputnicom poslao pare premijeru sa rečima „Milostinju ne želim, oteli ste mi 307.645 dinara” i time podsetio na smanjenja penzija.

Bivši profesor na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji otišao je u penziju 1994. godine kada je NATO naredio da se smanji broj vojnika. Mile je je predsednik gradskog odbora Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica i član Udruženja sindikata penzionera Srbije. Za dnevni list Danas je izjavi da sa te pozicije želi da motiviše i druge, prvenstveno penzionere da se bore za ono što su zaradili u svom radnom veku. Njegov gest odraz je hrabrosti i odličan primer kako promena treba da počne od pojedinca.

Lazar Kostić

lazar-kostic-Tata-godine

Lazar Kostić je okačio roze krilca, stavio rajf i prošetao Beogradom sa ćerkom Sarom. Ovaj skromni i posvećeni otac je postao hit na internetu kada je fotka podeljena na stranici Uživo iz beogradskih tramvaja i budeva. On je, međutim, ostao sa obe noge na zemlji:

– Da se razumemo, ‘Tata godine’ je jako naduvano… Nikako nisam želeo sve ovo kada sam stavljao krila… Pa svako od nas roditelja čini sve i svašta za svoju decu. Svako se bar jednom u 2-3 dana ‘spusti’ na njihov nivo… Tako da je svaki pravi roditelj ‘tata’ ili ‘mama’ godine – poručio je skromni Lazar.

Više o Novosađanima koji su obeležili ovu godinu

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here