Magazin

10 čudnih stvorenja koje su doktori pronašli u ljudima, od pauka i šišarke do jegulje od 50 cm

operaciona-sala
Foto: Ilustracija

Ma koliko se mi trudili da održavamo higijenu neke bakterije i životinjice će uvek naći način da dospeju tamo gde ne treba-u naše ljudsko telo, piše portal zanimljivostidana konstatujući da sa toliko otvora i dlaka ljudsko telo predstavlja “prirodnu pozivnicu“ za bića u potrazi za svojim domaćinom.

1. Pauk ispod kože

Australijanac na letovanju na Baliju primetio je veliku crvenu mrlju na svome telu na mesto gde je imao nedavnu operaciju slepog creva. Lokalni doktori su ga uveravali kako se radi o ugrizu insekta i propisali su mu antialergijsku kremu. Nakon što su je naneli, crveno područje su prekrili plikovi. Vratio se u bolnicu, a daljnje pretrage su pokazale da se radi o tropskom pauku koji je ušao u njegovo telo kroz sveži rez.

2. Crvi u uhu

Starica od 92 godine u jednom domu za penzionere stalno je češkala svoje uvo, mislili su da je reč upali koju je često imala zbog proširenog ušnog kanala. Međutim, kako simptomi nisu prestajali ni s terapijom antibioticima, odvedena je u bolnicu. Tamo su u njenom uvu pronašli 57 crva koji su tamo živeli.

3. Crvi u oku

Vrsta muhe Botfly svoja jaja polaže u druge insekte, poput komaraca, koji ih potom mogu preneti na ljude koje ubodu. Larva se razvija oko osam nedelja, a potom dolazi do pucanja kože… Neki od slučajeva su bili na očnim jabučicama i drugim neugodnim mestima.

4. Pantljičara u mozgu

Kod jednog je muškarca otkriveno je da su uzroci epileptičnih napadaja, gubitka pamćenja i glavobolja pantljičara u mozgu.

5. Riba u bešici

Jedan je 14-godišnji dečak hitno odveden u bolnicu zbog jakih bolova u donjem delu stomaka. Doktori su su ultrazvukom tražili uzrok bola. Na njihovo iznenađenje, pronašli su ribu dugu oko 2,5 centimetara zaglavljenu u dečakovoj bešici. Veruju da je riba zalutala u mokraćni kanal dečaka dok je urinirao. Kandira ribe koje žive u reci Amazon poznate su upravo po tome, ali ovaj dečak nije bio ni blizu te reke.

6. Moljac u uhu

Jedan je mladić Amerikanac bio je na rođendanu svog prijatelja i odlično se zabavljao sve dok mu u uvo nije uleteo moljac. Dok je pokušavao da ga izvadi, samo ga je dublje gurao u ušni kanal. Naposletku je moljac uspešno izvađen pincetom, a u uvu je pronađen i krpelj.

7. Šišarka narasla u plućima

Muškarac od 28 godina iz čista mira je počeo da oseća intenzivan bol u grudima i iskašljavao je krv. Doktori su mislili da je reč o raku pluća, što je potvrdio i rendgen. Kod operacije, pre uklanjanja zahvaćenog režnja, hirurg je napravio biopsiju – radilo se o šišarci jelke. Pretpostavlja se kako je nekako udahnuo seme, a ono se razvio u šišarku u njegovim plućima.

8. Jegulja od pola metra u rektumu

Kinez po zanimanju kuvar (59) prijavio se u bolnicu zbog temperature, bolova u stomaku i teškog rektalnog krvarenja. Doktori su sumnjali u rak i odlučili se na eksplorativnu laparotomiju. Nakon što su ga otvorili, pronašli su jegulju dugu oko 50 centimetara u njegovom rektumu. Jegulju su mu na jednoj pijanki podmetnuli “prijatelji” u anus nakon što se onesvestio, misleći kako će to biti dobra šala.

9. Sperma lignje

Jedna je žena uživala u svojim sirovim lignjama dok nije osetila nešto neobično na svom jeziku. Naime, zagrizla je kesicu u kojoj se nalaze spermiji, a spermatozoidi su prodrli kroz vlažnu membranu njenog jezika i obraza te zubnog mesa. Doktori su morali da odstrane 12 neobičnih oblika organizama iz njenih usta hirurški.

10. Drugi čovek u telu

Brojni slučajevi u kojima su doktori pretpostavljali da ljudi imaju tumore, ali zapravo se radi o njihovim “parazitskim blizancima” – ostacima kosti, noktiju i kose. Do tog poremećaja dolazi već u maternici, ali problem se javlja ako se to tkivo poveže na krvotok, kao što je slučaj kod jednog muškarca gde je njegov brat narastao toliko da mu je gotovo zgnječio prsnu kost.

Izvor: zanimljivostidana.com

Otišla na operaciju materice, ostala bez oba bubrega: Majka (38) troje dece kritično

Čitajte Luftiku na Google vestima

35 Shares
Share via
Copy link