Svet Zdravlje

Otišla na operaciju materice, ostala bez oba bubrega: Majka (38) troje dece kritično

bolnica u švedskoj
BOLNICAFOTO: UTRECHT ROBIN/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Operacija materice na jednoj privatnoj klinici za pacijentkinju završila se poput scena iz horror filmova – umesto rešenog zdravstvenog problema koji je imala, iz anestezije se probudila bez oba bubrega!

Trgovina ljudskim organima rasprostranjena je, nažalost, ali prema rečima nesrećne žene, uvek polazite od toga da se to dešava “nekom tamo, ne vama”.

A kako je sve počelo?

U septembru mesecu ove godine, Sunita Devi, žena iz Indije, otišla je na privatnu kliniku kako bi joj hirurškim putem uklonili matericu, zbog zdravstvenih problema.

Sve je teklo po planu do buđenja iz anestezuje. Devi je hitno je prebačena u “Sri Krishna Medical College and Hospital” jer je njeno stanje počelo da se pogoršava nakon prvobitne operacije uklanjanja materice.

Međutim, kada su lekari pregledali nesrećnu ženu, utvrdili su da su joj oba bubrega odstranjena i da joj je potrebna dijaliza da bi preživela.

– Lekari u SKMCH uputili su Sunitu na lečenje na Institut medicinskih nauka Indira Gandi, u Patni. Posle lečenja je vraćena u ovu bolnicu. Pošto Sunita nema bubrege, ako ne bude na dijalizu čak i jedan dan, onda bi mogla da umre – rekao je dr BS Dža, nadzornik SKMCH, za list India Times.

Što se tiče krivaca, nakon žalbe koju je Devijeva porodica podnela protiv vlasnika klinike I doktora policija je u septembru započela istragu.

Utvrdili su da klinika nije ni registrovana i da se čini da su kvalifikacije lekara lažne. Obojica osumnjičenih su u bekstvu od incidenta, ali prema Hindustan Timesu jedan od njih je nedavno uhapšen.

Majka troje dece je i dalje u kritičnom stanju, oslanjajući se na svakodnevne sesije dijalize da bi preživela. Međutim, biće joj potrebna transplantacija bubrega da bi preživela.

Od nje je traženo da se upiše za transplantaciju bubrega, ali je već duga lista čekanja. Devi je takođe apelovala na indijsku vladu da natera sumnjive doktore da plate za ono što su joj uradili.

– Apelujem na vladu da odmah uhapsi optuženog doktora koji mi je izvadio oba bubrega. Njegove bubrege treba da mi daju na transplantaciju da bih preživela – rekla je ona.

Izvor: Zanimljivosti dana

Zvali je „đavolje dete“ zbog bolesti, u domu živela kao u logoru: Danas mogu da joj „pljunu“ pod prozor

19 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap