Magazin

“Cela mamina strana je gluvonema”: Zorja otkrila bolne detalje o svojoj porodici

zorja
Foto: Printscreen

Pevačica Zorja Pajić je osvojila treće mesto na takmičenju “Pesma za Evroviziju” sa pesmom “Lik u ogledalu” i pobrala simpatije mnogih.

Pevačica je sada gostovala u emisiji „Amidži šou“ i otkrila detalje o svojoj porodici, između ostalog, da je porodica sa majčine strane gluvonema, prenosi Nova.rs.

– Izvedbu na znakovnom jeziku sam posvetila baki i deki, jer oni ne mogu da čuju pesmu. A pesma je lična priča, računala sam da će da se povežu ljudi koji se bore sa identitetom ili pronalaze sebe u bilo čemu – rekla je Zorja, a potom priznala:

– Cela mamina strana je gluvonema. Ceo život se bavim muzikom, a oni to nikada nisu mogli da dožive do kraja, samo kada me vide. Kada sam svirala violinu, baka i deka stave ruku, da osete vibraciju – ništa to specijalno njima ne znači, ali im je drago što se bavim nečim čim volim.

Zorja je otkrila da li baka i deka pomoću znakova osećaju, odnosno razumeju njenu muziku.

– Razgovarala sam sa mamom o tome, šta kažu oni kada mama priča s bakom i dekom o tome što ja radim. Kažu da njima znači kad ja pokažem to U, početak, kada zamrdam, pokažem telom svoju nameru, emociju u svom izrazu i u tom načinu pokreta ruku oseti se to. Sam tekst ne može da se prevede u potpunosti takav kakav je, ali negde ipak razumeju, emociju svako razume – objasnila je Zorja.

Teya Dora u prvom TV nastupu nakon pobede, pričala o ramondi, umetničkom imenu…

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake
script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
13 Shares
Share via
Copy link