Beograd Lifestyle

Zorica Milošević, revolucionar u svetu kozmetike i zdrave nege

Zorica Milošević je pravi revolucionar u svetu kozmetike i zdrave nege. Ona je žena koja nož i iglu zamenjuje prirodnim preparatima i savremenom, neinvazivnom tehnologijom. U tome je više nego uspešna. Studio lepote Namaste, koji ona vodi, ne posećuju samo Beograđanke, već žene iz celog regiona, kao i neke od najlepših žena naše javne scene. Jedna je od retkih koja je osvojila vrh Ajland Pik na Himalajima.

Sa Zoricom smo razgovarali o lepoti. Unutrašnjoj i spoljašnjoj. Otkrivamo tajnu uspeha Studija Namaste, a zanimalo nas je i kakve su navike naših žena.

Jedna ste od retkih žena koja je osvojila himalajski Ajland Pik. Kako ste odlučili da se upustite u takvu avanturu? Koliko ste ponosni na taj poduhvat?

Preponosna sam. To je bilo vrlo značajno iskustvo za mene. Uradila sam to iz čiste znatiželje. Htela sam da vidim kako je to biti na vrhu sveta, a zatim da proverim i svoj karakter i istrajnost. To je jedna od retkih prilika u kojima smo u mogućnosti da sebe zaista upoznamo. Bila sam u grupi ljudi. Zajedno smo se borili sa najekstremnijim uslovima. Tu na snagu stupa poverenje u druge, odnos prema drugima onda kada je teško, a ne samo kada je lepo.

Ekstremni sportovi zahtevaju jaku koncentraciju, veliku mentalnu snagu i ogroman pozitivni duh. Bez toga ne bih uspela. Osvajanje Himalaja je pravi preporod duha, nakon koga smo sigurni u to ko smo i kakvi smo.

Lajtmotiv, odnosno moto studija Namaste je Prirodno lepa. Živimo u svetu u kom su estetske intervencije i plastična hirurgija poželjna, pa skoro i normalna pojava. Koliko smo daleko od prirodne lepote danas?

Daleko smo, da. Kod nas važi to da je najlakše da se napunimo botoksom i podvrgnemo invanzivnim metodama podmlađivanja, kako bismo zaustavili starenje i izgledali što lepše. Međutim, to “lepše” sve češće znači da izgledamo isto kao druge. Da ne govorimo o štetnosti tatkvih materija i neuspelim intervencijama. Važno je znati da postoji mnogo drugih načina za očuvanje mladolikog, lepog i zdravog izgleda. Na prvom mestu, to je zdrava i redovna nega, a onda i neverovatni neinvazivni i potpuno prirodni tretmani koji često pružaju bolje efekte i od samog botoksa. O iglama i nožu treba dobro razmisliti.

Za naše žene važi da su jedne od najlepših na svetu. Koliko one vode računa o zdravom izgledu? Koliko su negovane?

Nažalost, ne bih rekla da je to neki veliki procenat žena. Više je to jedan krug dama koje redovno i posvećeno brinu o svom zdravlju i izgledu. Mislim pre svega na redovnu negu. Kod nas generalno, prisutan je trend brzih efekata. Ako može odmah i sada. Više pažnje se posvećuje licu, nego telu i tretmanima koji se rade dan pred putovanje na more. Koži je neophodna nega tokom cele godine, a ukoliko to ne činimo teško da možemo očekivati instant efekte.

zorica-milosevic-namaste-1
Privatna arhiva

U studiju Namaste koristi se isključivo prirodna kozmetika? Koliko je takva vrsta kozmetike važna i korisna?

Da, mi koristimo organsku i prirodnu kozmetiku iz mora – marin kozmetiku. To je vrlo važno, jer ovakavi preparati nemaju nikakve kontraefekte, ne mogu da izazovu alergije, bez konzervansa su. To su prirodni sastojci koji su bazirani na eteričnim uljima, vitaminu E, propolisu… Imaju sjajne efekte u antiage-ingu i konturisanju kože i mišića lica. Nemaju nikakve nuspojave, koje su kod drugih preparata nažalost česte i mogu biti vrlo ozbiljne.

JetPeel i ReNew Lift su aparati po kojima je Vaš studio poznat ne samo u Beogradu, već u čitavom regionu. Najveću primenu imaju u antiage-ingu, brisanju bora, zatezanju lica. Međutim, vrlo su efekisani i u lečenju problematične kože, kao i redovne nege i hidratacije. Mnogi kažu da su ovi tretmani čudotvorni. U čemu je tajna?

Ovi tretmani su prvenstveno zdravi. ReNew Lift je ultrazvučni laser koji radi sa fokusiranom dubinom i ne može da ošteti kožu. Njime dopiremo do slojeva kože, do kojih je do skoro bilo moguće dopreti samo iglom. Prvi efekat je vidljiv odmah nakon tretmana, a konačni dva, do tri meseca nakon tretmana. Rezultat je primetan do dve godine. Retko koji tretman danas to može da pruži. Efekti koje postižemo mi, zahvaljujući dodatnim tretmanima koje radimo uz upotrebu ReNew Lift aparata, su tajna našeg salona. Po tome smo jedinstveni i, neskromno ali istinito – najuspešniji. JetPeel je neverovatan aparat koji je dobio i međunarodno priznanje i nagradu za najzdraviji aparat u svetu kozmetike. Koristeći organsku kozmetiku, JetPeel trenutno popravlja stanje lica. Neinvazivan je. Ne može da ošteti kožu niti da proizvede kontraefekte.

Može li se onda reći da su ovi tretmani zdravija, bolja alternativa botoksu i estetskoj hirurgiji?

Apsolutno. Efekti su isti, a u nekim slučajevima i bolji. Zato kažemo da je na snazi prava revolucija u svetu kozmetike i dermatologije. Tretmani JetPeel-om i ReNew Liftom su bezbolni i relaksiruajući. Dakle, nema ležanja u bolnici, obaveznog mirovanja, oporavka i bolnih simptoma, što često prati botoks i hirurgiju. Nakon naših tretmana klijenti nastavlju svoje dnevne obaveze, bez ikakvih posledica i tegoba.

zorica-milosevic-namaste-3
Privatna arhiva

Slučajevi neuspelih estetskih intervencija i botoksa su česti. U Namaste sve češće dolaze i dame sa ovim problemom. Koliko ste uspešni u ispravljanju ovakvih “grešaka” na licu?

Nažalost, ne menjamo lični opis. Ne možemo da popravimo asimetriju, neka veća oštećenja. Međutim, možemo izvršiti manje popravke. ReNew Lift tu ima odlične rezultate. On zapravo budi kolagen i popravlja tonus kože. Kada je zatezanje lica u pitanju, on često pruža bolje rezultate od klasičnog face liftinga. JetPeel je odličan za produženje efekta botoksa. Reč je o tretmanu Bio botoks, koji daje efekat porculanske lutke, produžava trajanje rezultata botoksa, a što je najvažnije neguje i hidrira kožu.

Da li je zavisnost od estetske hirurgije mit ili stvarnost?

Mislim da je stvarnost.

Sa kakvim stavom vam dolaze novi klijenti? Veruju li da će dobiti efekat botoksa, na prirodan i bezbolan način?

Uglavnom dolaze sa prethodnim informacijama i preporukama. Vrlo brzo zadobijamo njihovo poverenje. Kada pogledaju slike “pre i sad”, svi se oduševe. Efekti su zaista neverovatni, posebno kada se uzme u obzir neinvazivnost tretmana. Posle tretmana su prezadovoljni i koliko primećujem daju vrlo iskrene preporuke.

zorica-milosevic-namaste-2
Privatna arhiva

Kada vas čovek vidi i upozna, jasno je da ste upravo Vi najbolja reklama Vašem studiju lepote. Kako uspevate da zadržite tako mladolik i zdrav izgled? Iako nije primereno sa damom govoriti o godinama, moramo da primetimo da izgledate bar 2 decenije mlađe.

(Smeh) Hvala vam na komplimentima. Tajna je u zdravoj ishrani i ljubavi prema sebi i drugima. Gajim, sada već, nenormalno pozitivan stav i poverenje u druge ljude. Ceo život se bavim sportom. Trening, trčanje i šetnja. Volim i ekstremne sportove. Obožavam planinarenje. Veoma vodim računa o hidriranosti tela, redovnom unosu vode i raznovrsnoj ishrani. Naravno, konstantno negujem kožu. To je počelo još u detinjstvu.

Poručili ste da budu prirodno lepe. Imate li još neku poruku za mlade devojke u Srbiji?

Voli i ceni sebe. Brendiraj sebe – posebnu. Nemoj da želiš da ličiš na druge. Izgradi svoj stav i ličnost. Više čitaj, a manje se bavi glupostima. Provodi vreme u prirodi, a ne u kafićima i pred televizijom. Nemoj trčati za vremenom i modom. Budi ono što jesi. Neguj i čuvaj telo i duh! – kaže Zorica Miloševi, osnivač studija za prirodnu lepotu Namaste.

U ovu parfimeriju Novosađanke dolaze zbog prodavca

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link