Magazin Srbija

Ubija životinje, organizuje borbe pasa i kaže da je “oduvek bio smrt za mace”

Fejsbuk profil Lazara Veljkovića iz Jasenice kod Žitorađe prepun je sadržaja koji je toliko potresan i za svaku osudu.

Dok tvrdi kako je ljubitelj životinja, u isto vreme organizuje borbu pasa i petlova, a javno se hvali fotografijama na kojima se vidi kako je ubio mačku.

Pre pet godina policija je intenzivno radila na rasvetljavanju organizovanih borbi pasa kod Žitorađe, ali to ovom momku nije smetalo da nastavi da maltretira životinje.

Monstruozni čin ubijanja bilo koje vrste mačke, fazana, lisica, odlaska u lov… sve to ovaj momak kači “kao pehar za dobro odrađen posao”, opisujući ove situacije rečima koje bi trebalo da budu zanimljive.

A ceo sadržaj je samo za gnušanje.

ubica-zivotinja
Foto: Printscreen

A Lazar jednostavno ne reaguje. Kako je napisao, ne odustaje od toga da drži pse za borbu i da odlazi u lov. Sve one koji žele da mu ukažu na loše ponašanje, naziva “kvazi humanitarcima” i odbija svaku priču koja njegov postupak baca u lošu konotaciju.

Loše je i ublažena verzija ove priče. Još pre pet godina Veljković je na svom Fejsbuk profilu gotovo svakodnevno objavljivao krvoločne obračune pasa, a posebno pitbulova. Na jezivim snimcima mogu se videti psi koje huškaju da se kolju do smrti. Krv, zubi, režanje i jedan mrtav pas – tako se ukratko mogu opisati scene sa ovih surovih borbi.

Fotografije i video snimke koje je Veljković objavljivao uz komentare da se za “život mora boriti do smrti”, opisivao je kao način da ukaže na probleme sa kojima se susreću životinje, a ne da je on lično taj koji ih krvnički tretira, prenosi Noizz.

Danas njegovu objavu o tome kako “je uvek bio smrt za mace” masovno šeruju ljudi u Srbiji u nadi da će neko zaustaviti ovog lika da zverski maltretira životinje.

Sud odbio pritvor za nasilnika koji je šutnuo štene

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Možda Levijatani još nisu čuli za njega. A gde li su oni nestali posle izbora? Nama može biti uteha što ovu “smrt za mace” oblači mama: štrika mu kape, oblači maskirnu jaknu za lov (koje nose samo ruski lovci), navlači gumene čizme, trenerke, …

  • nije tragicno sto je svinja to sto jeste, nego sto smo u drzavi u kojoj se to moze raditi bez kazne.

296 Shares
296 Shares
Share via
Copy link