Vesti

Sud odbio pritvor za nasilnika koji je šutnuo štene

covek-sutnuo-psa

Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu odbila je meru pritvora za osumnjičenog P.S. koji je na saslušanju priznao da je 5. januara ove godine u Deligradskoj ulici svom silinom šutnuo štene koje je srećom ipak preživelo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo zahtevalo je meru sudskog pritvora, međutim P.S. je ipak prošao sa merom zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana.

Sudija u ovom slučaju smatra da predlog za određivanje pritvora nije osnovan imajući u vidu da se radi o neosuđivanom licu, kao i da činjenice ne ukazuju da će okrivljeni u kratkom roku ponoviti krivično delo. Sud je takođe dao rok za žalbu obema stranam od tri dana, piše nova.rs.

Ovaj slučaj potresao je javnost Srbije uoči pravoslavnog Božića, a besni građani sun a društvenim mrežama tražili od države da oštro kazni počinioca ovog gnusnog dela iživljavanja nad malim, bezopasnim psom.

Okrivljeni je prethodno priznao krivicu, a tužilaštvu je ispričao da mu je isti pas više puta prilazio i da ga je on samo odgurivao nogom dok ga jednog dana, kako je rekao, to štene nije napalo i pocepalo mu pantalone. On je tada dodao da još iz detinjstva ima trauma jer su ga često napadali psi, da se kaje i da iskreno voli životinje.

Videli ste snimak. Šta mislite o odluci suda?

“Ljudi umiru od gladi, a vi se uznemirili što je neko šutnuo kuče! Jeste li normalni?!”

oznake
Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


300 Shares
300 Shares
Share via
Copy link