Magazin Putovanja

U ovom plemenu žene se udaju za dečake od 10 godina, a onda ih vaspitaju po svojoj meri

pleme bonda
Foto: Profimedia

Pleme Bonda iz Indije smatra se najprimitivnijim plemenom u toj zemlji, jer njihova istorija i tradicija, koja datira hiljadama godina unazad, nalaže da se žena uda za dečaka, vaspitava ga i odgaja do punoletstva. Žive u izolaciji, ne znajući i ne mareći kako se svet razvija oko njih, piše Stil.

pleme bonda 2
Foto: Profimedia

Oni koji su posetili to pleme u jugozapadnoj Indiji uverili su se u njihov primitivni stil života.

Ono što je posebno interesantno u njihovoj kulturi jeste to što se žene udaju za veoma mlade dečake i pola svog života provedu vaspitavajući svog muža, da bi im on tu negu i brigu vratio pod stare dane.

Starešine tvrde da je upravo to sačuvalo njihov način života, pleme i tradiciju, jer su svi vaspitavani u tom duhu.

Prilikom udaje žene imaju 25 ili čak 30 godina, dok se muškarac od 14 godina smatra prestarim da bi nekoj od njih bio muž.

pleme bonda 3
Foto: Profimedia

Žene se u ovom plemenu smatraju moćnijim, obrazovanijim i onima koje duže i srećnije žive, a zanimljiv je i podatak da one čine većinu u plemenu.

Kada muž postane odrasla osoba, onda par začne dete koje oboje izdržavaju. Međutim, nije redak slučaj da, kada je muž u tinejdžerskom dobu, žena zatrudni i rodi dete za koje se brine uporedo.

pleme bonda 1
Foto: Profimedia

Pleme Bondi čini 12.000 ljudi koji koriste prirodne resurse za izgradnju i život. Nedavno su postali malo otvoreniji prema svetu, pa sada dopuštaju da turisti dođu kod njih na par dana, ostave im novac od kojeg kupuju osnovne namirnice za život.

Izvor: Stil

U plemenu Minankabau zaista se raduju rođenju devojčice, a muškarci služe ženama

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
160 Shares
160 Shares
Share via
Copy link