Lifestyle

Žene su potpuno odlepile za kupaćim kostimima od ribarske mreže

29-godišnja dizajnerka iz Švedske Agnes Fišer primetila je da su morski korali izgubili svoju jarku nijansu. Ta pojava koralne “depigmentacije” nastaje zbog tona i tona otpada koji završava u okeanima i devastira njegov ekosistem.

Agnes, koja je radila za modnu kuću Saint Laurent je počela da istražuje održive tkanine dok konačno 2017. nije naišla na “econyl”, 100 odsto razgradiv najlonski materijal koji se pravi od bačenih ribarskih mreža.

Te mreže su nekada bile otpad koji se baca u okeane i užasno je što u vodi mogu da ostanu 600 godina i ništa se neće desiti ako ih neko ne uzme. Ona je napravila prototip kupaćeg kostima koji je testirala kad je putovala kod oca na Francuske Karibe.

– Bila sam radoznala: da li je kvalitet dobar? Hoće li funkcionisati? – priseća se Agnes. Rezultat je nadmašio njena očekivanja.

– Tada sam poželela da napravim brend – otkriva ona.

Beach please @vanessa_moody in Bermuda✨. #womeninfisch #sustainablefashion #swimsuit

A post shared by FISCH (@fisch.swim) on

Agnes Fišer pravi kupaće kostime u kojima možeš da se kupaš i nosiš ih kao deo autfita na večeri. Kao primer Agnes daje kožni šorts koji nosi uz jednodelni kupaći kostim u noćni provod.

Pogledajte kako izgledaju eko kupaći kostimi i zatalasajte!

Put a chain on it. #girlsinFISCH #filmisnotdead #stbarths #sustainablefashion #ootd

A post shared by FISCH (@fisch.swim) on

Najatraktivniji kupaći kostimi domaćih lepotica

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link