Lifestyle Venčanja

Zbog ovog trenda ćete poželeti da se odmah udate

Čaroban novi trend, kada su u pitanju venčanice, osvojio je srca mnogih budućih mladenaca, ali onih koji ne planiraju još da stupe u brak. Verujemo da će se i vama svideti.

vencanica-nebo-plava
boredpanda.com

Skroz bele venčanice su izašle iz mode, ali od sada možete imati belu venčanicu drugačiju od svih jednostavnih. Nisu više novost venčanice u bojama, ali ono što je novo jesu bele venčanice sa primesama različitih boja, tazozvane ombre venčanice. Prelepo zar ne?

vencanica-dugine-boje
boredpanda.com

Postoje dva razloga zbog kojih ćete ove nove venčanice obožavati. Prvi je što su one čarobne, bajkovite i jedinstvene, a drugi, jer su veoma praktične. Znate da mlade najveći problem imaju kada se venčanice vuku po zemlji. E pa ove venčanice rešavaju i taj problem, jer i ako se uprljaju donje ivice, niko neće primetiti kada je taj deo obojen, koliko se to može primetiti kada venčanica skroz bela.

vencanica-roza
boredpanda.com

Ove ombre venčanice su veoma popularne u poslednje vreme, a dizajneri širom sveta ih sve više prave u različitim bojama i nijansama.

Nekada su venčanice predstavljale haljine koje se nose na venčanju. Bile su bele boje, jer bela boja simbolizuje čednost i nevinost, kakva je trebala i mlada da uđe u brak. U svečanijim prilikama, kakva je bila svadbena svečanost, nošena je novija odeća, izrađena od kvalitetnijih materijala i ukrašena sa više dekorativnih elemenata. Posebno obeležje nevestinskoj odeći davali su nevestinski venac i veo. Venac je imao obrednu funkciju – da štiti nevestu od zlih sila, a simbolično je izražavao i želju za plodnošću. Evropski uticaj u odevanju srpske građanske klase postaje vidljiv od sredine 19. veka. Od osamdesetih godina 19. veka, kada ovaj uticaj preovladava, venčanice počinju da prate modnu liniju svoga vremena. Danas venčanice mogu biti različitih boja, a ove haljine se ne moraju nositi samo na venčanju, često se nose i u drugim prilikama.

Izvor: Boredpanda.com

Pogledajte još fotografija u galeriji.

Više o venčanjima u Novom Sadu

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
18 Shares
Share via
Copy link