Novi Sad Vesti

Krivac za nesreću u kojoj je poginula učiteljica iz Novog Sada dobio 9 godina zatvora

zatvor
Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Apelacioni sud u Novom Sadu odbacio je žalbu Petra Korićanca na presudu novosadskog Višeg suda i potvrdio odluku kojom je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora.

Podsećamo, Korićanac je osuđen za nesreću koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula novosadska učiteljica Tijana Bilić.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Sadu.

U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je prvostepeni sud izveo sve dokaze neophodne da se pravilno i potpuno utvrde činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke.

Korićanac je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, računajući od dana pravnosnažnosti odluke, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Izvor: 021

Dečak (13) pritvoren zbog tuče s vršnjakom, 45 dana proveo u samici

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

44 Shares
Share via
Copy link