Magazin Vojvodina

Osnovna škola u Vojvodini zabranila upotrebu mobilnih telefona, odluku doneli roditelji

Upotreba mobilnih u školama

Današnji klinci se praktično ne odvajaju od pametnih telefona, a odrastanje u doba informacionih tehnologija i društvenih mreža sve više zadaje problem roditeljima, ali i nastavnicima u školama.

Osim što se odlučuju da znanje prvo potraže na internetu, umesto u knjigama, generacije mladih postaju fizički sve neaktivnije, a (zlo)upotreba mobilnih telefona u značajnoj meri učenicima odvraća pažnju i remeti normalno održavanje nastave.

Taj problem je prepoznao Savet roditelja OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka, koji je doneo odluku da zabranjuje korišćenje telefona tokom nastave.

Ta odluka počinje da se primenjuje od danas, 16. januara, odnosno prvog dana drugog polugodišta školske godine 2022/2023, piše portal Subotičke.rs.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta radi obezbeđivanja kvalitetnije nastave na časovima navodeći da će deca biti aktivnija na časovima, a njihova koncentracija bolja.

Na sednici Saveta roditelja obrazložen je ovaj predlog navodeći da bi se zabranom upotrebe mobilnog telefona izbegle situacije koje se prikazuju u medijima (snimanje učenika i nastavnika na času, kao i objavljivanje na društvenim mrežama).

Savet roditelja podržao je ovaj predlog, navode u saopštenju OŠ „Vuk Karadžić“.

Izvor: Subotičke.rs

Italijanski ministar obrazovanja zabranio upotrebu mobilnih telefona u školama

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link