Magazin Srbija

Vulinizam kao novi besednički žanr: Imam čast da operativno vodim rat s mafijom!

vulin dodik

Vulinizam. Možda bismo tako mogli nazvati ovaj novi, emocijom nabijeni žanr Vulinovih beseda.

Iako je bilo teško i zamisliti da je to moguće, s novom funkcijom, Vulin je svojim izjavama dodao još svečaniji ton.

Sve je tu – emocija, svečanost, kontrast, dinamika… Tu je običan čovek, ali i opesnost po njega i njegovu porodicu. Tu je i Vučić naravno. Obećanja, obećanja, obećanja…

Rat mafiji je objavljen i vodiće se do kraja ili našeg ili njihovog

To je današnja izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Predsednik Vučić ne govori uzalud da je počeo rat i kada on kaže to, rat je počeo.

… rekao je Vulin u intervjuu za Politiku i dodao: “On (Vučić) je svoju glavu odavno prežalio i njegova porodica trpi više nego što možete da razumete.”.

 Imam čast da operativno vodim rat s mafijom!

Rekao je ministar u Vulinizam stilu, objasnivši da to i njega i njegovu porodicu čini metom, ali da je to rizik vredan tog da u Srbiji običan čovek i njegova deca budu mirni, sigurni, zaštićeni.

– Nisam došao na mesto ministra unutrašnjih poslova zato što sam policajac, već zato što treba sa policajcima da dam sve od sebe da se što vise kriminalnih aktivnosti spreči i rasvetli, a život kriminalaca učini što je moguće težim – rekao je Vulin.

Ništa ne počinje od nule!

Govoreći o rotaciji ministarskih funkcija sa Nebojšom Stefanovićem, Vulin je ocenio da “ništa ne počinje od nule” i da su jedan drugome ostavili ministarstva sa odličnim rezultatima postignutim u prethodnom sazivu vlade Srbije.

– Svako od nas je dao svoj doprinos u resoru u kojem je radio, rezultati su vidljivi i svako od nas je svom nasledniku ostavio bolje i snažnije ministarstvo nego što ga je zatekao. Moj cilj u MUP je da zaštitimo običnog čoveka, da iskorenimo ulični kriminal, reket, dilere – ukazao je Vulin.

Govoreći o ugroženosti srpskih policajaca u Kopnenoj zoni bezbednosti, Vulin je ukazao da bande kosovskih Albanaca konstantno organizuju krađu šume na teritoriji centralne Srbije.

– Opremljeni su dronovima, sistemima veze, modernom mehanizacijom i uvek vode naoružane čuvare koji pucaju čim vide naše pripadnike. KPS im nije prepreka već saveznik, KFOR objašnjava da to nije njihova odgovornost, a najveći problem je to što je prostor uz administrativnu liniju opusteo i što ima malo Srba. Baš zato pripadnici MUP moraju biti još opremljeniji i zaštićeniji – ukazao je Vulin.

On je podsetio da je ove godine zaplenjeno skoro sedam tona različitih narkotika.

Ako ovako nastavimo, ova godina će biti rekordna!

Imao je on i “opštih mesta”, ali ih je odmah pojačao informacijom da su sve mafijaške likvidacije izazvane samo i jedino sukobima zbog trgovine drogom.

Učiniću sve!

Vulin je ocenio da policija uživa poverenje građana i obećao da će kao ministar učiniti sve da se još više zaštiti svaki pripadnika MUP.

Izvor: Tanjug, 021.rs

Snimio Vulina kako bez maske izlazi iz frizerskog salona pa mu policija zakucala na vrata

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link