Beograd Magazin

Snimio Vulina kako bez maske izlazi iz frizerskog salona pa mu policija zakucala na vrata

Jedan Beograđanin uhvatio je ministra policije Aleksandra Vulina kako ne poštuje mere protiv koronavirusa i sve je snimio telefonom sa svog prozora na Vračaru.

Da stvar bude gora od ministarskog nepoštovanja mera, pobrinula se policija. Naime, sat vremena nakon što je snimio ministra Vulina kako izlazi iz frizerskog salona bez maske, na vrata mu je stigla omanja policijska brigade zahtevajući da obriše snimak.

Ministar Aleksandar Vulin snimljen je u sredu 4. novembra kako izlazi iz frizerskog salona bez maske na licu i tako krši mere za borbu protiv korone, koji je propisao Krizni štab i za šta se obični građani uveliko finansijski kažnjavaju.

Vulina je usnimio jedan od stanara obližnje zgrade, ni ne sluteći da će mu sat vremena kasnije na vrata stana zakucati omanja brigada policijskih službenika i inspektora, što u uniformi, što u civilu.

“Kao da love Bin Ladena”, upravo je tako bilo, priča on za portal Nova.

Snimak je, kako kaže, napravio juče oko 16 časova, da bi nepunih sat vremena kasnije usledila prava filmska akcija.

“Sjurili su se u moju ulicu i opkolili zgradu s četiri patrole, džipom interventne i inspektorima u civilu. Kao da sam poslednji kriminalac, opkolili su zgradu i lupali na vrata komšijama u potrazi za čovekom koji je snimao ministra Vulina. Izgleda da je upravo ministar primetio da sam ga snimio”, priča čovek koji radi svoje bezbednosti želi da mu ne navodimo ime.

Zalupali su i na njegova vrata.

“Kada sam im otvorio, tražili su mi ličnu kartu. Pitao sam da li imaju nalog za pretres, jedan mi je rekao da imaju, drugi da nemaju, ali da imaju naređenje da ispitaju ko je snimao ministra Vulina, koji je štićena osoba. Kad sam pitao na osnovu čega mi onda traže ličnu kartu, rekli su: Nema problema, možemo mi ovde da čekamo doveka i da ti tražimo ličnu kartu čim izađeš na ulicu”.

Tražili da obrišem snimak

Rekli su mu i da je Vulin štićena osoba i da ne sme da se slika ni s prozora stana, piše Nova.

“Kad su mi na kraju, ipak, pogledali ličnu kartu i izvršili određene, kako su rekli “provere”, jedan od njih mi je tražio da pred njima obrišem snimak, a da on to svojim telefonom snimi. Mene kako brišem snimak. Nisam pristao, pa dok su odlazili rekli su mi kako im je Vulin nakon što su me proverili rekao da me ne “pritišću”. Ne znam kako bih to prokomentarisao”, navodi naš sagovornik i dodaje da je ovo krajnje neodgovorno ponašanje za koje javnost treba da zna.

“Da ne zaboravimo, to se sve dešava juče, kada smo imali oko 2.400 novozaraženih, a oni nit nose maske, nit poštuju mere, još nas i love kad ih uhvatimo u tome”, zaključuje Beograđanin.

Novosađani će da nauče brže da pričaju i piju. Klubovima preporučeno da izdaju vremenski oročene karte

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

578 Shares
578 Shares
Share via
Copy link