Magazin Srbija

Vučićev kum Nikola Petrović kupio avio-kompaniju od Caneta, a novac mu dajete vi građani Srbije. Papreno vam prodaje struju iz mini-hidrocentrala

Nikola Petrović je kum predsednika Srbije, a jedna je od najuticajnih ličnosti u Srbiji. Nakon dolaska SNS-a na vlast 2012. godine, odnosno nakon što je Vučić Aleksandar „zajahao“ Srbiju kako samo on ume, kum Petrović Nikola postaje direktor Elektromreža Srbije, verovatno kao najstručnije lice u zemlji za ovu poziciju, a sa te funkcije odlazi 2016. godine i ulazi u vrlo isplativ biznis sa mini-hidrocentralama.

Tokom samo 2019. godine Petrović je državi Srbiji prodao struju u vrednosti od 2.3 miliona evra, a u avgustu je postao vlasnik kompanije „Crni Vrh Power“ koja planira izgradnju vetroparka u okolini Bora, Majdanpeka i Žagubice.

Izgleda da mu alternativni načini proizvodnje električne energije idu od ruke, a uz kumovsku vezu i nočano kroz ruke, ali sada je KRIK izašao sa novim podatkom.

Nikola Petrović pazario je privatan avion, ni od koga drugog do moćnog i simnjivog biznismena Stanka Subotića koji je u javnosti poznat kao „kralj cigareta“. Bio je i osuđen na šest godina zatvora zbog šverca cigareta, ali je presuda naknadno ukinuta, a on oslobođen. Srbija zemlja mogućnosti.

Takve „sreće“ nije bio njegov poslovni saradnik, Darko Šarić koji je ipak osuđen na kompromisnih 15 godina zatvora za šverc kokaina i to samo šest tona koje su pronašli. Svi pretpostavljaju koliko li je samo mega tona prošlo godinama pre, a bogami i posle.

Predsednikov kum je od Subotića kupio avio-kompaniju „Air Posh“, a sve je išlo preko ofšor računa kompanije registrovane u Luksemburgu. Iako je vrednost aviona procenjena na pola miliona evra, Petrović ga je kupio zajedno sa firmom, prema dokumentima, kupio za samo 100.000 evra.

Petrović je firmu u Luksemburgu otvorio tokom 2019. godine, kako bi se tajno uključio u niz poslova u Srbiji kao što su razvoj tehnologije za solarnu energiju, uvoz lekova i avio-prevoz, piše KRIK.

Iako pojedini istraživački mediji godinama pričaju o bliskoj vezi Vučića i Subotića, ovo je samo jedan nagoveštaj i dokaz u nizu takvih priča.

Kumovi i braće državnih funkcionera izvlače novac iz budžeta Srbije dok mi građani delom aplaudiramo i divimo se njihoj „ljubavi” za otadžbinu, a delom mrmljamo negodujući ili jednostavno ćutimo i „gledamo svoja posla“ radeći za 300 evra dok nam kumovi uništavaju ekosistem.Prirodni pre svega, a onda i budžetski i psihički za kraj.

Partija i bratija: Zlatno doba za Vučiće, Brnabiće, Kisiće i Male

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
236 Shares
236 Shares
Share via
Copy link